TOKİ'nin Yeni Konut Projeleri Belli Oldu! 388 TL Taksitle Ev Sahibi Olma Fırsatı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) dar gelirli vatandaşlara uygun fiyata konut satışı yapabilmek için bir yandan konut satışlarını sürdürürken diğer yandan da yeni projelere başlıyor. TOKİ'nin yeni projelerinden vatandaşlar 388 TL taksitle dahi konut sahibi olabilecekler.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) Türkiye'nin 81 ilinde devam eden konut projelerine yenilerini eklemeye ve vatandaşları uygun fiyatlarla konut sahibi ytapmanın planlamasını yapmaya devam ediyor. TOKİ hazırlığını bitirdiği ve ihale aşamasına geçtiği çok sayıda konut projesinde büyük bir çalışma başlatıyor.

İSTANBUL'DA YENİ TOPLU KONUT PROJELERİ

İstanbul ili özelinde de TOKİ'nin yeni konut projeleri gerçekleştirilecek. Esenler ve Tuzla ilçelerinde yapımına başlanacak olan yeni konut projeleri uygun fiyatlı konutların merkezi olacak. Esenler'de yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi ile TOKİ 1.025 konutu satışa çıkaracak. Tuzla'da yapılacak olan projenin ise Aydınlı Mahallesi'nde inşa edileceği ve 508 konutun yapılarak uyguyn fiyatla satışa çıkarılacağı bildirildi.

TOKİ'DEN UYGUN FİYATA SATILIK KONUTLAR

TOKİ yeni projelerine harıl harıl hazırlanırken bir yandan da Türkiye'nin değişik illerinde konut satışlarını da sürdürüyor. Balıkesir Manyas'ta inşa edilen TOKİ projesinde evlerin fiyatları 136 Bin TL'den başlıyor. Bu evleri satın almak isteyenlere 180 ay vade ve 667 TL'den başlayan taksit imkanı sunuluyor.

Bir başka konut satışının yapıldı il olarak ise Bolu açıklandı. TOKİ Bolu'nun Seben ilçesinde de 138 Bin TL'den başlayan fiyatlarla dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapıyor. Üstelik bu projeden ev sahibi olmak isteyenlerin aylık ödeyeceği taksitlerin ise 462 TL'den başladığı bildirildi.

TOKİ'nin satışına devam ettiği konutların bir kısmı da Burdur'un Karaman ilçesinde bulunuyor. Bu evlerden satın almak isteyen vatandaşlara da uygun imkanlar sağlanıyor. Buna göre 128 Bin TL'den başlayan fiyatlar ve aylık 429 TL'den başlayan taksitlerle insanlar ev sahibi olabilecekler. Burdur'un merkezinde inşa edilen konutlar için ise TOKİ'nin belirlediği fiyatlar da belli oldu. Buna göre konut fiyatları 210 Bin TL'den başlıyor ve aylık 933 TL taksit ile bu evler satın alınabiliyor.

Giresun da TOKİ'nin konut satışı yaptığı iller arasında yer alıyor. Bu ilin Güce ilçesinde satışa çıkarılan TOKİ konutlarının fiyatları 116 Bin TL'den başlıyor. Bu konutları satın almak isteyen vatandaşların ödeyeceği aylık taksit tutarları ise 388 TL'den başlıyor.

TOKİ HANGİ İLDE KAÇ KONUT İNŞA EDECEK?

TOKİ yeni konut projeleri ile alakalı olarak da kamuoyunu bilgilendirdi. Yeni başlayacak projeleri için ihaleye çıkılacak ve ihale aşamasının ardından inşaat süreci başlayacak. İşte TOKİ'nin yeni konut projelerinin bulunduğu iller ve inşa edilecek konut sayıları:

Nevşehir: 549 konut
Siirt: 252 konut
Iğdır: 337 konut
Edirne: 221 konut
Konya: 396 konut
Yozgat: 301 konut
Trabzon: 53 konut
Eskişehir: 126 konut
Hatay: 464 konut
Kocaeli: 1506 konut
Aydın: 198 konut
Kütahya: 495 konut
Sinop: 317 konut
Hatay: 486 konut
Manisa: 1346 konut
Burdur: 143 konut
Afyon: 1227 konut
Denizli: 558 konut
Şanlıurfa: 758 konut
Kars: 202 konut
Ardahan: 315 konut
Mersin: 415 konut

TOKİ Haberleri