TOKİ'nin Yüzde 20 İndirim Kampanyası Fırsatını 11 Bin Kişi Kullandı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından başlatılan indirim kampanyasına ilgi çok büyük oldu. 21 Nisan ile 28 Mayıs arasında TOKİ'nin indirim kampanyası avantajlarından toplamda 11.768 kişi yararlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) genellikle her yıl düzenlediği indirim kampanyasını bu yıl 21 Nisan ile 28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirdi. Kampanya döneminde 2019 yılının sonuna kadar satışları yapılmış ve taksitleri de 2019 yılının sonunda başlamış konutları ve işyerlerini satın alan vatandaşlar için indirim kampanyası düzenlendi.

TOKİ'NİN İNDİRİM KAMPANYASININ RAKAMLARI AÇIKLANDI

Konut ve işyeri satışı nedeniyle TOKİ'ye borcu bulunan ve bundan dolayı da tapularını alamayan vatandaşlara yönelik düzenlenen indirim kampanyası 28 Mayıs'ta sonlandırıldı. Borçlarını erken ödeyen vatandaşlar bu şekilde tapularına da kavuşmuş oldular.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre indirim kampanyası döneminde 9.631 vatandaş borçlarının tamamını ödeyerek satın aldıkları konut ve işyerlerine dair tapuları almaya hak kazandılar.

Ayrıca TOKİ'nin indirim kampanyasından yararlanan 2.137 kişi de kısmi ödeme yaparak yüzde 20 indirim avantajını kullandı. Kampanyanın toplamında ise 11.768 konut ve iş yeri alıcısı ödeme yaparak indirim i,mkanından faydalandılar.

KREDİ KULLANMADAN BORÇ ÖDEMELERİ YAPILDI

TOKİ'nin kamuoyuna yapmış olduğu duyuruda TOKİ'ye ödeme yapan ve indirimden yararlanan vatandaşların yüzde 95'inin bu ödemeler için herhangi bir kredi kullanmadıkları bildirildi. Vatandaşlar tüm ödemeleri kendi öz varlıklarıyla yaptılar. Herhangi bir borçlanma meydana gelmedi.

İndirim kampanyasında TOKİ ile protokol imzalayarak satışlara racılık eden kamu bankalarından bazı vatandaşlara konut kredisi de kullandırıldı. Bu şekilde vatandaşların indirim kampanyasından yararlanmaları sağlanarak fırsatı kaçırmalarının önüne geçildi.

TOKİ konut kredisi kullanılarak ödenen borçlara dair de rakamları açıkladı. Bu rakamlara göre ödeme yapan toplam vatandaşların ytalnızca yüzde 4,85'i borçlarını konut kredisi kullanarak kapatıp satın aldıkları konutları ve iş yerlerini mülk edinme hakkına sahip oldular.

TOKİ Haberleri