Yeni Adana Stadı Açılışı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Katılımıyla Yapıldı

Adana'da inşa edilen ve Adanaspor ve Adana Demir Spor gibi önemli ekiplerin maçlarını oynayabileceği Yeni Adana Stadyumu açıldı.

Adana'da inşa edilen ve Adanaspor ve Adana Demir Spor gibi önemli ekiplerin maçlarını oynayabileceği Yeni Adana Stadyumu açıldı. TOKİ tarafından tamamlanan stadın açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da katıldı. Video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen açılışta Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu.

YENİ ADANA STADI AÇILDI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Yeni Adana Stadyumu açılışında çok sayıda siyasi isim yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanında AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Zehra Zümrüt ve Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu stadın açılışında yer alan isimler oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan stadın kullanıma açılmasıyla birlikte ilk açıklamalarda bulundu. Türk sporu için atılan adımları değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, maçlarını bu statta oynayacak ekiplere de başarılar diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan stadyum açılışında yaptığı konuşmasında, "Adanaspor ve Adana Demir Spor maçlarını artık burada oynayabilecekler. Yeni stadyumun da motivasyonuyla Adanaspor ve Adana Demir Spor'un başarılarını daha da geliştireceklerine inanıyorum. Ülkemizde uzun yıllar boyunca belli başlı dallar dışında spora gereken önem verilmedi. Spora ilgisi olan gençlerimiz aileleri ve resmi kurumlardan yeteri kadar destek görmedikleri için bir müddet sonra başka arayışlara girdiler." ifadelerine yer verdi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın hemen ardından konuşma gerçekleştirilen bir diğer isim Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu oldu. Muharrem Kasapoğlu yapmış olduğu konuşmasında, Türkiye'nin sporda tesisleşme adına attığı adımlarla Avrupa'da öncü olduğunu ifade etti. Türkiye'nin sporda marka olması noktasında önemli bir noktaya gelindiğini ifade eden Spor Bakanı kasapoğlu konuşmasının devamında ". İnşallah Adana'mızın yeni stadı çok güzel maçlara ev sahipliği yapacak. 33 bin seyirci kapasitesine sahip olan yeni stadımız, 49 locaya sahip. Maçlar seyirci ve taraftarla güzel. Ben bu güzide stadın güzel maçlara sahne olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı. Bakan Kasapoğlu konuşmasında ayrıca stadın açılmasında güçlü destek sağlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür etti.

TOKİ Haberleri