0,69 faizli devlet destekli konut kredisi ile hangi evler satın alınabilecek?

Orta gelirli vatandaşlar için açıklanan Yeni Evim kampanyası büyük bir heyecan yarattı. Aylık 0,69 faizle ve 15 yıl vadeli konut kredisi alabilecek olan vatandaşlar hangi konutların satın alınabileceğini araştırmaya başladılar.
0,69 faizli devlet destekli konut kredisi ile hangi evler satın alınabilecek?

Türkiye’de konut sektöründe Yeni Evim kampanyasının heyecanı yaşanıyor. Vatandaşlar bu proje kapsamında ev sahibi olma hesapları yapmaya başladılar. Çok uygun koşullarda sağlanacak olan konut kredisi için bütçe hesaplamalarını yapan vatandaşlar bu konut kredisinin hangi evlerin satın alınması için verileceğini de araştırıyorlar. 0,69 faizli konut kredisi ile hangi evler satın alınabilir?

HANGİ KONUTLAR İÇİN GEÇERLİ?

Yeni Evim kampanyası kapsamında vatandaşlara kullandırılacak olan devlet destekli konut kredisi her ev için geçerli olmayacak. Öncelikle ikinci el evlerin tamamı kapsam dışında bulunuyorlar. Sıfır konutların da tamamı sisteme dahil olmayabilir. Öncelikle bu evlerin tamamlanmış olması önemli bir kriter olacak. Türkiye’nin 81 ilinde bulunan küçük veya büyük konut projeleri ile üretilen konutlar teknik ve mali kriterleri karşılamaları durumunda sisteme dahil edilebilecekler.

Emlak Konut tarafından üretilen konutlar bu sağlanacak devlet destekli kredi ile satın alınabilecek. Ayrıca GYODER, İNDER, KONUTDER, İMKON ve Türkiye Müteahhitler Birliği’ne bağlı şirketlerin projeleri de sisteme dahil olacak. Bu kapsamda yer alan tüm konut projelerinden bu kampanya kapsamında faydalanılacak.

Tamamlanmamış veya hiç başlanmamış projeler de sistemde yer alabilecekler. Ancak bunun bazı koşulları olacak. Konut projesini yapan veya yapacak olan firma ile Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank arasında bir sözleşme yapılacak. Bu sözleşme ile konut projesinin garantörü kamu bankaları olurken ilgili firma da bazı sorumluluklara sahip olacak. Hatta bu firmalara Kredi garanti Fonu (KGF) üzerinden 25 Milyar TL’ye kadar kredi kullanma imkanı verilecek. Bu koşulları yerine getiren konut projeleri de sisteme dahil olacak ve vatandaşlar konut kredisi çekerek başlamamış veya bitmemiş projelerden ev satın alabilecekler.