0,69 faizli Yeni Evim kampanyası başlıyor!

Orta gelirli olan ve hiç evi olmayan vatandaşları ev sahibi yapacak olan Yeni Evim kampanyası başlıyor. vatandaşlar 16 Ocak 2023 Pazartesi gününden itibaren bu imkandan yararlanıp ev sahibi olabilecekler.
0,69 faizli Yeni Evim kampanyası başlıyor!

Türkiye'de kontu sahibi olmak isteyenlere devlet tarafından önemli destekler sağlanmaya devam ediliyor. Dar gelirli vatandaşlar için TOKİ devreye girerek İlk Evim İlk İşyeri kampanyasını başlatmış ve 250.000 sosyal konut ile 1 Milyon altyapılı arsanın satışı için başvurular alınmıştı. Şimdi ise orta gelirli vatandaşlar için Yeni Evim kampanyası başlatıldı. Bu kampanya kapsamında uygulanacak olan tüm imkanları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kamuoyuna ilan etmişti. 

PAZARTESİ GÜNÜ KAMPANYA BAŞLIYOR!

Yeni Evim kampanyası ile alakalı olarak yapılan açıklamalara göre kampanya 16 Ocak 2023 Pazartesi gününde başlayacak. Kampanyanın internet sitesi üzerinden vatandaşlar bilgilendirilecekler ve hangi projelerdeki evlerin hangi yollarla kullanılacak konut kredileri ile satın alınabilecekleri kamuoyuna ilan edilecek. Kampanyaya dair tüm ayrıntılara da bu internet sitesi üzerinden erişilebilecek. Pazartesi yani yarın sabahtan itibaren vatandaşlar ev satın almak için başvurulara başlayabilecekler.

KREDİ FAİZ ORANLARI NE KADAR?

Yeni Evim kampanyası kapsamında vatandaşlara çok özel faiz oranları ile konut kredisi destekleri verilecek. Kampanyada kademeli bir faiz uygulaması yapılıyor. 2 Milyon TL'ye kadar olan tutarlardaki konut kredileri 0,69 faizli, 2 Milyon TL ile 4 Milyon TL arasındaki konut kredileri 0,79 faizli, 4 Milyon TL ile 5 Milyon TL arasındaki krediler de 0,99 faizli olarak kullandırılacak. Bu faiz avantajı ile ev sahibi olmak isteyenler kamu bankaları üzerinden koşulları sağlamaları durumunda kredilerini alabilecekler. 

15 YIL VADE VE YÜZDE 10 PEŞİNAT!

Yeni Evim kampanyası kapsamında verilecek olan konut kredilerinde 15 yıl yani 180 ay vade uygulanacak. İlk 3 yıl ise devlet tarafından vatandaşlara ekstra bir taksit desteği verilerek kredi taksitleri oldukça düşürülecek. Verilen bu destekleri vatandaşlar 15 yıllık vade sonuna kadar geri ödemiş olacaklar. Kampanyadan yararlanabilmek için ise satın alınacak konutun fiyatının yüzde 10'unun peşin olarak ödenmesi gerekiyor.