0,98 faizli konut kredisi kampanyası mı geliyor? İslam Memiş'ten ev alacaklara hayati tüyolar!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konut sektörüne dair değerlendirmelerde bulundu. Konut kredisi faizlerinde düşüş beklediğini belirten İslam Memiş ev satın alacaklara önemli tüyolar verdi.
0,98 faizli konut kredisi kampanyası mı geliyor? İslam Memiş'ten ev alacaklara hayati tüyolar!

Konut sektöründe yüksek fiyatlar gündemden düşmezken konut kredisi faizlerinde indirim beklentisi de devam ediyor. Özellikle seçim sürecinde seçim ekonomisi gerekçesi ile konut kredisi faizlerinde yüksek oranlı indirimler meydana gelmesi beklenirken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş emlak piyasasına dair değerlendirmelerde bulundu. Ev sahibi olmak isteyenlere önemli tüyolar veren İslam Memiş konut sektöründe ilerleyen aylarda beklenen gelişmeleri de açıkladı.

KREDİ MUSLUKLARI AÇILACAK!

Kredi musluklarının açılacağını belirten İslam Memiş, “Seçim ekonomisi hem yatırımcılar için hem de mal satın alacaklar için önemli bir süreç. Bu süreçte çeşitli teşvikler, çeşitli krediler, çeşitli destekler açıklanıyor. Şimdi daha henüz bunlar tam anlamıyla açıklanmadı. Ocak ayından sonra kredi muslukları açılacaktır. Şu anda bankalar vatandaşlara kolay bir şekilde kredi vermiyorlar. Bu kredi musluklarının Ocak ayından itibaren açılacağını göreceğiz. Seçim süreci vatandaşların mal almak için hazırlıklarını yaptıkları dönemlerdir.” dedi.

0,98 FAİZLİ KONUT KREDİSİ GELECEK Mİ?

Konut kredisinde faizlerinde indirim beklediğini açıklayan İslam Memiş, “Şu anda ev almak isteyen milyonlarca vatandaş var. Bu vatandaşlar nakitlerini hazırladılar veya planlamalarını yaptılar. Sadece yeni destekleri, yeni kredileri, yeni teşvikleri bekliyorlar. Emlak fiyatlarında bir düşüş beklemesinler, bu olmayacak. Ancak konut kredisi faizlerinde düşüşler görebiliriz. 0,98 faizli konut kredisi şeklinde kamu bankaları bir kampanya başlatabilirler. Daha önce bunları gördük hatta daha düşük faizlerle konut kredisi kampanyaları düzenlendi.” ifadelerini kullandı.

KONUT FİYATLARI ARTABİLİR!

Konut satın almak için talepler artınca ev fiyatlarının da yükseleceğini söyleyen İslam Memiş, “Düşük faizli konut kredisi elbette ev almak isteyenler için büyük bir fırsattır. Ancak bu fırsatı çok sayıda vatandaşımız kullanmak isteyeceği için yüksek bir talep meydana gelecektir. Bu taleple beraber konut fiyatlarında yüzde 25-30 gibi bir artış da meydana gelebilir. İnşaat maliyetleri de şu anda artmaya devam ediyor. Bence düşük rakamlar beklenmesin. Konut kredilerinde bir faiz düşüşü bekliyorum.” şeklinde konuştu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Yatırım yapmak isteyenler kendi araştırmalarını yapmalıdırlar. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.