1 Ocak itibari ile yabancıya vatandaşlık şartları değişiyor!

2022 senesinde yabancıya konut satışı rakamları rekor kırarken gözler 2023 yılına çevrilmişti. Yeni yılla beraber konut alan yabancılar için vatandaşlık şartlarında yeni düzenlemeler geliyor.
1 Ocak itibari ile yabancıya vatandaşlık şartları değişiyor!

Konut satış rakamlarını 2022 senesinde en çok destekleyen yabancılar olmuştu. Özellikle de Rusya ile Ukrayna arasında patlak veren savaşın ardından bu 2 ülkenin vatandaşlarının da Türkiye'ye akın etmesi ile Ruslara konut satışında patlama yaşanmıştı. 

Yabancıların yoğun talebi ile konut fiyatları ve kiralık ev fiyatlarında da yükselişler yaşanırken oluşan tepkilerin ardından hükümet ev alan yabancıya konut satışında limiti yükseltmişti. 1 milyon  dolardan 250 bin dolara düşen ev alan yabancıya vatandaşlık sınırı yapılan yeni düzenleme ile 400 bin dolara yükseltildi. 

EV ALAN YABANCIYA VATANDAŞLIKTA YENİ KURALLAR GELİYOR! 

Vatandaşlık için ev alan yabancılara uygulanacak kurallar için yeni yılla beraber yeni kurallar da hayatımıza girecek. Konu hakkında açıklama yapan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yabancılara konut satışı hakkında yeni düzenlemelerin 1 Ocak 2023 tarihi itibari ile başlayacağını belirtti. 

Özelmacıklı yaptığı açıklamasında istisnai yollardan Türk vatandaşlığı edinilmesine dair başvurularda şartların yeniden düzenlendiğini belirterek "Birden fazla satış vaadi sözleşmesine dayalı olarak yapılan başvurular dikkate alınmayacak ve aranılan tutarın karşılanmadığı durumlarda kalan miktarın satış vaadi sözleşmesi ile tamamlanması mümkün olamayacak” dedi. Yapılan yeni düzenleme ile devremülk satışları Türk vatandaşlığı ediniminde kapsam dışına alındığını dile getirdi. Yani 2023 senesinde yabancılar için vatandaşlık şartları ağırlaştırılmış oldu.