1. Taksit Ödemeleri Başladı! İnternetten 2022 Emlak Vergisi Nasıl Ödenir?

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? 2022 yılı 1. taksit ilk ödeme ve son ödeme günü ne zaman? Ev, imarlı arsa, imarsız arazi tapusu olanlar için Emlak Vergisi 1. Taksit ödemeleri.
1. Taksit Ödemeleri Başladı! İnternetten 2022 Emlak Vergisi Nasıl Ödenir?

1 Mart tarihi itibariyle evi, arsası, arazisi, tarlası olanlar için muafiyet durumu olmaması halinde emlak evrgisi birinci taksit ödemeleri başladı. Gayrimenkul sahipleri ilgili ilçe belediye başkanlıklarına sahibi oldukları taşınmaz için vergi ödemesi yapacaklar. Vatandaşlar 1 Mart ile 31 Mayıs tarihleri arasında ödemelerini yapabilecekler.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ İNTERNETTEN NASIL ÖDENİR?

Emlak vergisi ödemeleri yapacak olan vatandaşlar ilk tercih olarak online ödeme kanallarını tercih edebilirler. Ancak online ödemelerde belediyelerin bu hizmeti sunuyor olmaları gerek. İnternet üzerinden ödeme yapacak olan vatandaşlar gayrimenkulün kayıtlı olduğu ilçe belediye başkanlığının resmi web sitesine erişim sağlayarak online ödeme var mı, yok mu kontrol edebilirler. Belediye online ödeme imkanı sunuyorsa vatandaşlar ödemelerini kredi kartı ile yapabilirler.

VEZNEDEN ÖDEME YAPACAKLAR

Online ödeme kanallarını tercih etmeyen vatandaşlar vezne üzerinden ödeme yöntemlerini tercih edebilirler. Yine bulundukları ilçe belediye başkanlığına gidecek olan vatandaşlar buradan emlak ve istimlak müdürlüğü birimine ulaşacaklar. Burada yer alan emlak veznelerine kayıt numarası yada T.C numarası ile emlak vergisi ödemeleri yapılabilirler.

EMLAK VERGİSİ ÖDEMELERİ NE KADAR?

Emlak vergisi ödemelerinde muafiyet hakkı bulunyor. Muafiyet hakkı olmayan vatandaşlar sahip oldukları gayrimenkule göre belirlenen tutarda ödeme yapmak zorundalar. Ödemeler bir yıl için iki taksitte yapılır. Birinci taksit ödeme dönemi mart mayıs ayları olurken ikinci taksit dönemi ise kasım ayıdır. Eğer taksit ödemeleri zamanında yapılmazsa yüzde 1.6 oranında gecikme faizi uygulanır.