1 torba çimento kaç TL? Toptan ve perakende çimento fiyatları!

İnşaat yapı malzemelerinin fiyatları merakla araştırılıyor. Son günlerde fiyat yükselişleri gözlemlenirken 1 torba çimento kaç TL oldu sorunun cevabı sorgulanıyor. Çimento fiyatları ne kadar oldu?
1 torba çimento kaç TL? Toptan ve perakende çimento fiyatları!

Türkiye’de inşaat yapı malzemelerinin fiyatların yükselişler devam ediyor. Ekonomik göstergelerdeki bozulmalar yapı malzemelerinin fiyatlarına da yansıyor. Çimento da çok kullanılan temel yapı malzemesi olarak sürekli fiyat araştırmalarına konu oluyor. Çimento fiyatlarında son durum ne?

ÇİMENTODA İKİLİ FİYAT!

Deprem felaketi inşaat sektörünü yeniden çok önemli bir noktaya taşıdı. Deprem bölgesinde yaşanan yıkım aynı zamanda büyük bir imar faaliyetine de neden oldu. Yıkılan evlerin yenileri inşa edilecek. Bu da inşaat yapı malzemelerine olan talebi yükseltecek. Normal koşullarda talep arttıkça fiyatın da artması beklenebilir. Ancak deprem bölgesinde çimento üreticileri girdi maliyetleri artmadıkça fiyatları yükseltmeyecekler. Türkiye’nin diğer bölgelerinde ise çimento fiyatlarında artışlar meydana gelebilecek.

ÇİMENTO NEDEN ÖNEMLİ?

Çimento betonarme yapılarda en çok kullanılan yapı malzemeleri arasında yer alıyor. Bundan dolayı da çok önemli bir yapı malzemesi olarak karşımıza çıkıyor. Çimentonun alternatifi olabilecek çeşitli malzemeler yıllar içerisinde kullanılmış olsa da tam bir verim verebilen herhangi bir malzeme bugüne kadar tespit edilemedi. Rakipsiz kalan çimento bundan dolayı çok büyük bir talep alıyor.

ÇİMENTO FİYATLARI NE KADAR OLDU?

Çimento fiyatları toptan ve perakende olmak üzere iki ayrı sınıfta değerlendiriliyor. Toptan yapılan çimento satışlarında fiyatlar biraz daha uygun olabiliyor.

Perakende Çimento Fiyatları

-1 kilo gri çimento: 10 TL
-3 kilo gri çimento: 20 TL
-5 kilo gri çimento: 30 TL
-1 torba (50 kilo) gri çimento: 117 TL
-1 kilo beyaz çimento: 11 TL
-3 kilo beyaz çimento: 25 TL
-5 kilo beyaz çimento: 40 TL
-1 torba (50 kilo) beyaz çimento: 145 TL

Toptan Çimento Fiyatları

-1 kilo gri çimento: 7,5 TL
-3 kilo gri çimento: 17 TL
-5 kilo gri çimento: 24 TL
-1 torba (50 kilo) gri çimento: 95 TL
-1 kilo beyaz çimento: 8 TL
-3 kilo beyaz çimento: 20 TL
-5 kilo beyaz çimento: 32 TL
-1 torba (50 kilo) beyaz çimento: 125 TL