10 ilde konut seferberliği ilan edildi!

Kahramanmaraş depremi ile büyük yıkım yaşayan 10 ilde ayakta kalan bina sayısı bir elin parmaklarını geçmezken BAYKAR öncülüğünde bölgede yeni konut seferberliği ilan edildi.
10 ilde konut seferberliği ilan edildi!

6 Şubat Kahramanmaraş depremi başta Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Şanlıurfa, Hatay, Kilis, Osmaniye, Adana, Malatya ve Diyarbakır'da büyük yıkıma neden olmuştu. Depremin yarattığı ağır tahribat ile 10 ilde ne yazık ki binaların bir çoğu yıkılırken kalan binalar ise ağır ve orta hasarlı olarak içine girilemez hale geldi. 

Yaşanan büyük deprem asrın felaketi olarak anılırken bölge halkının kalıcı barınma ihtiyacının çözümü için Konut Seferberliği ilan edildi. 10 ilin büyük bir hızla inşa edilmesine öncelik verilirken arama kurtarma çalışmalarının tamamlanmasının ardından enkaz kaldırma çalışmaların başlanacağı açıklandı. Sonrasında ise bölgede yaşam yeniden inşa edilecek. 

DEPREM BÖLGESİNDE KONUT SEFERBERLİĞİ İLAN EDİLDİ! 

Kahramanmaraş merkezli olarak 7.7 ve 7.6 şiddetinde meydana gelen iki büyük depremle sarsılan 10 büyük ilimizde ne yazık ki büyük yıkım yaşanmıştı. Özellikle de Kahramanmaraş, Hatay ve Adıyaman'da büyük bir yıkım yaşanırken binaların ağır hasar aldığı illerde konut seferberliği ilan edildi. 

 Düzenlenen konut seferberliği için bir destek açıklaması da BAYKAR tarafından yapıldı. Deprem bölgesine 1 milyar 855 milyon liralık yardım tutarını ulaştıran BAYKAR Teknoloji adına açıklama yapan Selçuk Bayraktar "BAYKAR olarak afetzedelerin kalıcı barınma ihtiyacının çözümü için AFAD ile koordineli bir şekilde 1.000 konut bağışlayarak #KonutSeferberliği başlatıyoruz. Toplam yardım miktarımız 1 milyar 855 milyon TL'ye ulaştı. Yaralarımızı hep birlikte saracağız" diyerek konut seferberliği başlattıklarını açıkladı. 

DEPREM BÖLGESİNDE BARINMA İHTİYACI NASIL KARŞILANACAK?

Depremden etkilenen bölgelerde kalıcı konutlar inşa edilene kadar bölge halkının yaşaması için konteyner kentler kurulacak. Konteyner kentler ile vatandaşların kalıcı konutlarını teslim alana kadar çadırlardan daha konforlu bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri sağlanacak.