100 bin TL'den başlıyor! Akbank'tan 13 14 15 Nisan'da satılık dükkanlar, işyerleri, ofis, mağaza, depolar

Bankaların gayrimenkul satışlarına dair yayımlanan listelerde sadece konut ilanları bulunmuyor. Bankalar mülkiyeti kendilerine ait olan işyerleri, dükkan ve depoları da satışa çıkarıyorlar.
100 bin TL'den başlıyor! Akbank'tan 13 14 15 Nisan'da satılık dükkanlar, işyerleri, ofis, mağaza, depolar

Emlak365.com - Bankaların gayrimenkul satışları önceki yıllara göre çok daha fazla ilgi görüyor. Özellikle kullanım dışı olan, boş konumda bulunan gayrimenkuller ile ikinci el araçlar için teklifler daha fazla veriliyor. Bankalardan satışı yapılan gayrimenkullerin tercih edilmesinde ise fiyat önemli oluyor. Daha uygun koşullarda gayrimenkul sahibi olmak isteyen vatandaşlar için bizlerde farklı ilan türlerini sizlerle buluşturmaya devam ediyoruz.

AKBANK'TAN SATILIK 100.000 TL'YE DÜKKANLAR

Akbank'ın resmi gayrimenkul satış ilanlarını yayımladığı sitesinde, yurdun farklı noktalarında yer alan dükkanların satışlarının yapılacağı açıklandı. Akbank'ın satış listesinde yer alan dükkanlarda en ucuz fiyatlar ise 100.000 TL'den başlıyor. Bankanın web sayfasından alınan ve en ucuz dükkan satış ilanlarının olduğu tabloyu sizlerle aşağıda aktardık.

100 bin TL'den başlıyor! Akbank'tan 13 14 15 Nisan'da satılık dükkanlar, işyerleri, ofis, mağaza, depolar

Yukarıda yer alan listeye bakıldığında; Şanlıurfa Viranşehir'de yer alan 140 m2 bir dükkanın 100.000 TL'ye satılacağı açıklandı. Listede yer alan ikinci ilan ise Ankara'da oldu. 33 m2 büyüklüğünde bir dükkan 125.000 TL'ye satılacak. Denizli'nin Merkez İlçesinde 22 m2 bir dükkanın 180.000 TL muahammen bedel ilan listede olduğu görülüyor.

Yukarıda yer alan liste satış ilanlarının sadece bir kısmını oluşturmakta. İlanların tamamına ulaşmak isteyenler ise Akbank'ın gayrimenkul satış sayfasına erişim sağladıktan sonra gayrimenkul türünü işyeri seçip arama yapabilir.

AKBANK'TAN DÜKKAN NASIL ALINIR?

Akbank'ın satışa çıkardığı dükkanlardan birini almak isteyenler bankaya başvuruda bulunacak. Daha önce Akbank ile çalışmamış olan vatandaşlar ilk başvuru için şubeye gidecekler. Kendilerine yakın bir Akbank şubesinden talep edilen gayrimenkul için başvuru yapılacak. Ancak daha önce ihalelere katılanlar internet bankacılığı üzerinden online teklif sunabilirler.

İHALE TEKLİF SÜRECİ

İhalelere katılanlar gayrimenkullere muhammen bedel üzerinden teklif sunacaklar. Tekliflerin verilmesin ardından ise ihale sürecinin tamamlanması beklenecek. İhale süreci tamamlandığında en yüksek teklifi sunmuş olan müşteri almaya hak kazanacak. Bunun dışında teklif verme süreci devam ederken sizin teklif verdiğiniz bir gayrimenkule bir başkası teklif verirse bankanın belirlediği artırma tutarı kadar fiyat artırımı yapabilir ve yeni teklif sunabilirsiniz.

Akbank gayrimenkul alım işlemleri için kredi kullanımı da mümkün. Ancak tekif vermeden önce hem kendi kredi kullanım durumunuz hemde gayrimenkulün krediye uygun olup olmadığı öğrenilmeli.