100 m2 3+1 prefabrik ev anahtar teslim 260.000 TL! Devlet destekli konut dönemi başladı

Türkiye genelinde konut fiyatlarında yaşanan yükseliş dar gelirli vatandaşların barınma sorunu yaşamasına neden olurken devlet devreye girdi. Prefabrik ev yardımı başladı...
100 m2 3+1 prefabrik ev anahtar teslim 260.000 TL! Devlet destekli konut dönemi başladı

100 m2 3+1 prefabrik ev anahtar teslim 260.000 TL! Devlet destekli konut dönemi başladı - Pandemi döneminde yaşanan fiyat dalgalanmasından en çok etkilenen sektörlerden biri de emlak sektörü olmuştu. Konut fiyatları füze hızında yükselirken dünyada yaşanan olumsuz gelişmelere ek olarak aynı dönemde Türkiye'nin yoğun mülteci göçü almasıyla beraber fiyatlarda yükseliş hızlanmış, Türkiye tüm dünyada konut fiyatları en çok artan ülkelerin başında ilk sırada yer almıştı.

Hükümet konut fiyatlarını düşürmek için peş peşe yeni tedbir kararları almaya devam ederken ekonomik olarak dezavantajlı olan kişilere yönelik desteklerde arttırılmıştı. Bu kapsamda prefabrik ev alanlara ve kendi evini yapanlara yönelik olarak ödenen desteklerde de artışa gidilmişti. 2024 yılı için prefabrik ev yardımı 300 bin liraya, kendi evini yapanlara ödenen betonarme ev yardımı ise 500 bin liraya yükseltilmişti.

SADECE 260 BİN TL'YE 3+1 PREFABRİK EV SAHİBİ OLABİLİRSİNİZ!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından açıklanan barınma yardımları kapsamında yapılan paylaşımda "İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla;

• Basit ev onarımlarında 35.000 TL'ye kadar

• Orta düzey ev onarımlarında 70.000 TL'ye kadar

• Kapsamlı ev onarımlarında 100.000 TL'ye kadar

• Prefabrik ev yapımlarında 300.000 TL'ye kadar

• Betonarme ev yapımları/ev alımlarında 500.000 TL'ye kadar destek verilmektedir." denilerek prefabrik ev alanlara 300 bin liraya varan tutarda geri ödemesiz hibe para yardımı yapılacağı ifade edildi.

ilanlar.jpg

Söz konusu yardımdan sadece 3294 sayılı Kanun kapsamında muhtaçlık sınırının altında olan ve sağlıklı barınma şartlarına haiz konutu bulunmayan kişiler yararlanabilecek. Bu şartları taşıyan kişiler devletin vermiş olduğu yardımdan almak için Aile ve Sosyal Hizmetler Bankanlığı'na başvuru yaparak yararlanabilecekler. Başvurusu onaylanan kişiler 300 bin TL hibe para yardımı almaları durumunda evlerine sadece 260 bin TL ödeyerek sahip olabilecekler.

Genel Yayın Yönetmeni