100 metrekare ev için ne kadar beton harcanır?

100 metrekare büyüklüğünde bir evin inşaatında ne kadar beton kullanılacağı merak ediliyor. 100 metrekare bir ev için kaç metreküp beton kullanılır?
100 metrekare ev için ne kadar beton harcanır?

İnşaat maliyetleri hesaplanırken bazı temel yapı malzemelerinin ne kadar kullanılacağına göre güncel fiyatlar üzerinden hesaplamalar yapılabiliyor. Bu şekilde yaklaşık maliyet hesaplamaları yapılabiliyor. Temel inşaat malzemelerinin maliyetleri bu yolla hesaplanabiliyor. Güncel fiyatların da bilinmesi bu hesaplamada doğru sonuca ulaşmakta önemlidir. Ancak yapılacak olan inşaatta hangi malzemenin ne kadar kullanılacağının bilinmesi hesaplamayı kolaylaştıracaktır. Bu bağlamda 100 metrekarelik bir eve ne kadar beton harcanacağı araştırılıyor.

100 METREKARE EVİN BETON KULLANIMI!

100 metrekare büyüklüğünde bir evin inşaatında çimento ve hazır beton üzerinden ayrı ayrı hesaplama yapılabiliyor. Ancak hem beton kalitesi hem de zaman almayan kolay dökümü için artık hazır beton kullanılmaktadır. Bundan dolayı hesaplama da hazır beton üzerinden yapılmalıdır. 100 metrekarelik bir inşaat alanının tabliye kalınlığı 20 cm olduğu düşünülürse bunun için 20 metreküp hazır beton gerekmektedir. Hazır betonda çimento ile kumun aderansını yükseltmek için 700-800 gram kadar da fiberglas katkı maddesi de kullanılmaktadır.

HAZIR BETON FİYATLARI NE KADAR?

Hazır beton fiyatlarında ilden ile farklı bir fiyatlama ile karşılaşılabiliyor. İnşaat yaptıracak olanlar kendi şehirlerindeki hazır beton firmalarından fiyat alarak hesaplama yapmalıdırlar. Mart 2023 fiyat ortalamalarına göre hazır beton kalitesine göre metreküp fiyatları 1.500 TL’den başlamaktadır. Beton kalitesine göre hazır beton metreküp fiyatı 1.800 TL’yi bulmaktadır. Bu fiyatlar şehirlerde farklı olarak uygulanmaktadır. Bazı şehirlerde fiyatlar düşük, bazı şehirlerde yüksek olabilmektedir. Bu haberde ortalama fiyatlar yer almaktadır. Doğru fiyatlama için herhangi bir hazır beton firmasından fiyat istenmelidir.

Hazır beton fiyatlarında bir maliyet de pompa ücretleri oluşturmaktadır. Ancak genellikle hazır beton firmaları 15 metreküp ve üzeri hazır beton satışlarında pompa maliyeti talep etmemektedirler. Maliyet hesaplamasında bu tutar da düşürülebiliyor.