100 metrekare evin maliyeti ne kadar? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı!

Ünü ekonomist Selçuk Geçer 100 metrekare 3+1 büyüklüğündeki bir konutun maliyetini ve satış fiyatını açıklayarak konut sektöründe yaşanan kaosa dikkat çekti. 100 metrekarelik bir konutun maliyeti ne kadar?
100 metrekare evin maliyeti ne kadar? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı!

Türkiye’de konut sektöründe fiyat yükselişleri vatandaşların ev sahibi olma hayallerini ertelemelerine neden oluyor. Konut fiyatlarındaki artışlara sektör içerisinden yapılan değerlendirmelerde enflasyon ve bağlantılı olarak maliyetlerdeki artışlar gösteriliyor. Artan inşaat maliyetleri konut fiyatlarının da yükselmesine neden olurken piyasadaki ev fiyatlarının aslında çok da masum olmadıklarını ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı.

100 METREKARE BİR EV KAÇ TL'YE YAPTIRILIR?

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın 2023 inşaat maliyetlerini açıkladığını söyleyen Selçuk Geçer 100 metrekarelik bir evin maliyet hesaplamasını yaptı. Buna dair açıklamada bulunan Selçuk Geçer, “100 metrekare net 3+1 evin maliyeti 236.700 TL. Arsa bedelini de 300 Bin TL olarak ekleyelim. Toplamda 536.700 TL’ye çıkıyor. Buna ekstra masrafları da ekleyin en fazla 700 Bin TL olur.” dedi.

100 metrekare evin maliyeti ne kadar? Ünlü ekonomist Selçuk Geçer açıkladı!

Emlak ve inşaat sektörüne eleştiride bulunan Selçuk Geçer, “700 Bin TL’ye yaptırılan bir evi piyasada kaç TL’ye satıyorlar? Bu evi satın almaya gidin size 5 Milyon TL fiyat çekiyorlar. Yediğimiz kazığın büyüklüğüne bakar mısınız. Sonra da çıkıp kar edemiyoruz, battık, gittik, devlet bizi kurtarsın diye ağlıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Selçuk Geçer’in sosyal medya üzerinden yaptığı bu yorumlar çok sayıda vatandaş tarafından tartışılmaya başlanırken inşaat sektöründen bazı isimler bu hesaplamanın doğru olmadığını savundular. Bir ev inşa etmek için örnek gösterilen maliyetin hesaplamasında farklı parametreler olduğunu belirten sektör temsilcileri vatandaşları ikna etmeye çalışsalar da bundan başarılı olamadılar. 100 metrekarelik bir evin 700 Bin TL’ye yapılıp 5 Milyon TL’ye satılmasını kabul etmeyen vatandaşlar inşaat sektörüne ateş püskürdüler. Bu konuda sektör temsilcilerinin farklı bir maliyet hesaplaması yaparak cevap vermeleri bekleniyor.