100 Metrekare Taş Ev Fiyatı Ne Kadar, Kaç TL'ye Yaptırılır?

Uygun bir araziye sahip olanlar taş ev yaptırmak için fiyat araştırması yapıyorlar. Şu anda taş ev fiyatları ne kadar? 100 metrekare taş ev kaç TL’ye yaptırılır?
100 Metrekare Taş Ev Fiyatı Ne Kadar, Kaç TL'ye Yaptırılır?

Türkiye’de ev modelleri arasında son dönemlerde yeniden popüler hale gelen yapı tarzlarından birisi de taş evler oluyor. Taştan imal edilen bu evlerin tercih edilmesinin bazı avantajları bulunuyor. Taş evlerin dayanıklılığına yaklaşabilen bir başka ev modeli bulunmuyor. Betonarme evlerin ömrünün sınırı olurken iyi yapılmış bir taş ev yüzyıllarca ayakta kalabiliyor.

TAŞ EVLER HAKKINDA BİLİNMESİ GEREKENLER!

Taş evlerin Türkiye’de yerel mimaride çok ayrı bir önemi vardır. İklim koşullarına uygun olan taş evlerin en karakteristik özelliği sıcak havalarda serin, soğuk havalarda ise ısıyı korumasıdır. Ayrıca bu evlerin bakımları da hem ekonomik hem de kolaydır. Tüm bu avantajlardan dolayı taş ev yaptırmak isteyenlerin sayısı her geçen gün artıyor.

Taş ev yaptırırken alanında uzmanlaşmış kişiler ile çalışmanın büyük faydası vardır. Hangi bölgede hangi taşların kullanılması gerektiğine konunun uzmanları karar vermelidir. İklim şartlarına uygun gelebilecek taş cinsinin seçilmemesi amaçlanan faydayı da sağlamayabiliyor. Ayrıca taş ev yaptırırken evin işin erbabı tarafından yapılması gerekiyor. Taş ev konusunda tecrübesi olmayanların inşa ettikleri bu yapıların ömrü çok uzun olmayabiliyor.

Taş ev yaparken çok sayıda model kullanılabilir. Kesilmiş taşlarla harçsız örme tekniği bunlardan birisidir. Toprak kullanarak örme tekniği ve kil kullanılarak harçsız örme tekniği de bunlar arasında yer almaktadır.

100 METREKARE TAŞ EV KAÇ TL’YE YAPTIRILIR?

Taş ev yaptırmak isteyenler maliyet araştırması yapıyorlar. Taş ev için maliyetler kullanılan taşın cinsine ve işçilik masrafına göre değişebiliyor. Öncelikle bu taş ev yapımı için uygun bir araziye ihtiyaç vardır. İmar açısından taş evlerin diğer ev modellerinden farkı yoktur ve gerekli izinler alınmalıdır. Araziye para ödenmeyeceği için taş evlerin bu hesaplamasında arsa maliyeti de yoktur. 100 metrekare büyüklüğündeki bir taş ev şu andaki güncel fiyatlara göre 400 Bin TL ile 700 Bin TL arasında bir fiyata yaptırılabilir. Kullanılan malzemeye göre bu fiyat zaman zaman 1 Milyon TL'nin bile üzerine çıkmaktadır.