15 Mayıs Cuma Bugün ve 18 Mayıs Pazartesi, 19 Mayıs Salı Günü Tapu Daireleri Açık Mı / Çalışıyor Mu?

Corana virüs salgını nedeni ile uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlaması resmi kurumların çalışma saatlerini de etkiliyor.
15 Mayıs Cuma Bugün ve 18 Mayıs Pazartesi, 19 Mayıs Salı Günü Tapu Daireleri Açık Mı / Çalışıyor Mu?

Corana virüs salgını nedeni ile uygulanan sokağa çıkma yasağı kısıtlaması resmi kurumların çalışma saatlerini de etkiliyor. Tapuda işi olanlar için bugün tapu daireleri açık mı, 15 Mayıs Cuma günü tapu çalışacak mı, 18 Mayıs Pazartesi günü ve 19 Mayıs Salı günü tapu daireleri kapalı mı, açık mı? Hangi şehirlerde tapu daireleri kapalı olacak? Soruların yanıtları haberimizde..

Türkiye korana virüs salgını ile mücadeleye devam ederken bazı şehirlerde 19 Mayıs resmi tatilli nedeni ile 4 günlük sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan sokağa çıkma yasağı kararı sonrası gözler resmi dairelere çevrildi. Peki, 4 günlük yasak süresi boyunca tapu daireleri açık mı, çalışacak mı?



15 MAYIS 2020 CUMA GÜNÜ BUGÜN TAPU DAİRELERİ AÇIK MI, ÇALIŞACAK MI?



Evet 15 Mayıs 2020 Cuma günü tapu daireleri açık olacak. Söz konusu sokağa çıkma yasağı 16 Mayıs 2020 Cumartesi günü itibari ile uygulanmaya başlayacağı için bugün tüm resmi kurumlar, bankalar ve PTT şubeleri gibi tapu daireleri de açık olacak.



Ancak korana virüs salgını kapsamında alınan karar doğrultusunda tapuda randevusuz işlemler kabul edilmeyecek. Sadece randevu ile giden kişilerin işlemleri yapılacak.



18 MAYIS 2020 PAZARTESİ GÜNÜ TAPU DAİRELERİ ÇALIŞIYOR MU, AÇIK MI?



Sokağa çıkma yasağı kısıtlaması uygulanacak olan tüm illerimizde tapu daireleri 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü yasak nedeni ile kapalı olacak ve çalışmayacak.



Ancak yasak kapsamına girmeyen illerde resmi daireler açık olduğu için tapu daireleri de çalışmaya devam edecek.



19 MAYIS 2020 SALI GÜNÜ TAPU DAİRELERİ AÇILACAK MI, KAPATILACAK MI?



19 Mayıs 2020 Salı günü resmi tatil günü olduğu için tüm tapu daireleri kapalı olacak ve çalışmayacak. Hem sokağa çıkma yasağı kısıtlaması olan hem de diğer illerdeki tüm tapu daireleri kapalı tutulacak.



Emlak365.com