15 Temmuz 2020 Çarşamba Günü Tapu Daireleri Açık Mı, Resmi Tatil Mi?

Türkiye'nin verdiği büyük demokrasi mücadelesinin ve şehitlerimizin anılması adına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmişti.
15 Temmuz 2020 Çarşamba Günü Tapu Daireleri Açık Mı, Resmi Tatil Mi?

Türkiye'nin verdiği büyük demokrasi mücadelesinin ve şehitlerimizin anılması adına 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmişti. Bu sene 15 Temmuz günü Çarşamba gününe denk gelirken vatandaş 15 Temmuz açık mı, tatil mi, resmi tatil mi, 15 Temmuz'da resmi daireler açık mı, kapalı mı olacak? Soruların yanıtları haberimizde...

Türkiye terör örgütü FETÖ tarafından yapılan hain darbe girişimi ile sarsılırken 15 Temmuz 2020 günü büyük bir demokrasi mücadelesi vermişti.



Hem o gün vatan için şehit düşen kişileri anmak hem de demokrasi mücadelesini taçlandırmak amacı ile 15 Temmuz günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak ilan edilmişti.



15 TEMMUZ RESMİ TATİL Mİ?



Evet, 15 Temnmuz 2020 yayımlanan resmi tatil günleri takvimi içerisinde yer almaktadır.



Bu nedenle 15 Temmuz Çarşamba günü resmi tatil olacak ve çalışanlar idari izinli sayılacak.



15 TEMMUZ TAPU AÇIK MI?



Tapu daireleri resmi kurumlar olduğu için 15 Temmuz Çarşamba günü kapalı olacak. Bu nedenle tapu işlemleri olan kişilerin bu işlemlerini 14 Temmuz 2020 Salı günü mesai saatleri bitimine kadar yapmaları ya da 16 Temmuz 2020 Perşembe gününe ertelemeleri gerekecek.



Korana virüs salgını nedeni ile alınan önlemler kapsamında tapu daireleri sadece randevulu olarak çalışmakta olup tapu işlemleri yapmak isteyen kişilerin öncelikle web tapu uygulaması üzerinden randevu alması gerekiyor. Randevusu olmayan kişilerin tapu işlemleri yapılmazken kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli kredi kampanyası ile tapuda büyük yoğunluk yaşanıyor.



Emlak365.com