17 Yıldır Bitirilemeyen Ankara Keçiören Cumhuriyet Kulesi İnşaatı İçin Yapılan Yeni İhaleyi 60 Milyon TL'yle Kartallar Holding Kazandı!

Ankara'da yapımına 17 yıl önce başlanan ancak henüz bitirilemeyen Keçiören Cumhuriyet Kulesi için yeni ihale yapıldı.
17 Yıldır Bitirilemeyen Ankara Keçiören Cumhuriyet Kulesi İnşaatı İçin Yapılan Yeni İhaleyi 60 Milyon TL'yle Kartallar Holding Kazandı!

Ankara'da yapımına 17 yıl önce başlanan ancak henüz bitirilemeyen Keçiören Cumhuriyet Kulesi için yeni ihale yapıldı. Bugüne kadar 27 Milyon TL harcama yapılan kule inşaatı için yapılan son ihaleyi 60 Milyon TL'ye Kartallar Holding kazandı.

Ankara'da yapımına 17 yıl önce başlanan ve adeta yılan hikayesine dönen Keçiören Cumhuriyet Kulesi inşaatı ile alakalı olarak önemli gelişmeler yaşanıyor. 17 yılda 27 Milyon TL harcama yapılan ancak bitirelemeyen kule için yeni bir ihale yapıldı.



İHALEYE 9 ŞİRKET KATILDI



Gerçekleştirilen ihaleye 9 şirket teklif verdi. Tekliflerin incelenmesiyle ihaleyi 60 Milyon TL ile Kartallar Holding kazandı. Çaykur Rizespor'un Başkanı Hasan Kartal'ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Kartallar Holding Keçiören Cumhuriyet Kulesi inşaatını tamamlayacak.



KULE İNŞAATININ YÜKSEKLİĞİ 30 METRE DAHA ARTTIRILDI



Keçiren Cumhuriyet Kulesi ile alakalı olarak bir açıklama yapan Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok, “Kule inşaatının projesinde bazı değişiklikler yaptık. Yüksekliğini 30 metre daha arttırdık. Keçiören Cumhuriyet Kulesi tamamlandığında 145 metre uzunluğunda olacak.” dedi.



KEÇİÖREN CUMHURİYET KULESİ NE ZAMAN TAMAMLANACAK



İhaleyi kazanan Kartallar Holding, Keçiören Cumhuriyet Kulesi'nin yapımını 480 günde tamamlayacak. İnşaat tamamen bittiğinde kule içerisinde cam fanus içerisinde döner restoran, çocukların kullanımı için uzay terası, kafeterya, nikah salonu, seyir terası, sergi salonu, hediyelik eşya satış yeri ve spor merkezi gibi bölümler olacak.



Emlak365.com