177 Bin TL'ye Villa Tipi, Çift Katlı, 84 Metrekare Prefabrik Ev 36 Ay Taksitle Satılıyor!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler fiyat araştırmalarını merak ederken Nisan ayı fiyatları hakkında bilgi edinmek istiyorlar. Villa tipi bir prefabrik ev kaç TL'ye yaptırılabilir?
177 Bin TL'ye Villa Tipi, Çift Katlı, 84 Metrekare Prefabrik Ev 36 Ay Taksitle Satılıyor!

Türkiye'de ev fiyatlarında meydana gelen artışlar gündemden düşmüyor. İnşaat maliyetlerindeki artışlar ev hayali kuran vatandaşların hayallerini ertelemelerine neden oluyor. Hayallerini ertelemek istemeyeneler ise alternatif yollara başvuruyorlar. Tam bu noktada devreye prefabrik evler giriyor. Prefabrik hevler hem konfor ihtiyaçlarına cevap verebiliyor hem de çok daha ekonomik bir model oluyopr. Peki prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin bilmeleri gereken ön bilgiler nelerdir? Prefabrik evler için ne kadar bütçe ayırmak gerekir?

PREFABRİK EVLER İÇİN İZİN ALMAK ŞART MI?

Prefabrik ev yaptırırken en çok araştırılan konu izin meselesidir. Daha kolay üretilebildiği için genellikle izne tabi olmadıkları düşünülmektedir. Ancak imar açısından prefabrik evlerle betonarme evler arasında pek de bir fark yoktur. Betonarme ev yaptırırken nasıl belediyelerden izin alınması gerekiyorsa prefabrik ev yaptırırken de izin alınması şarttır. Prefabrik ev yaptırılacak olan arazi belediye sınırları içerisindeyse belediyeye başvurarak izin alınmalıdır. Aksi durumda kurulan prefabrik ev kaçak yapı sınıfında değerlendirilecek ve yıkılma riski bulunacaktır.

PREFABRİK EVLER NEDEN DAHA EKONOMİK?

Prefabrik evlerin betonarme evlere kıyasla neden daha ekonomik oldukları da merak ediliyor. Bu konu tamamen kullanılan malzemeler ve iş gücüyle alakalı oluyor. Betonarme evler klasik inşaat yapı malzemeleri ile yapıldığı için oldukça maliyetli olabiliyor. Prefabrik evler ise daha kısa sürede üretimi yapılabilen ama dayanıklılık açısından bir zaafiyete mahal vermeyen malzemelerden üretilmektedir. Ayrıca iş gücü açısından da ciddi bir tasarruf yapılabilmektedir. Bundan dolayı da fiyatlar daha düşük olabiliyor. Üstelik prefabrik ev üretimi yapan firmaların seri üretim yapmaları da fiyatları düşüren bir başka etken olmaktadır.

PREFABRİK EV KAÇ GÜNDE YAPTIRILIR?

Prefabrik evler anahtar teslim şekilde çok kısa sürede yaptırılabilir. Firmalar genellikle arazi sahiplerinden düz bir zemine beton dökülmesini talep ediyorlar. Geri kalan tüm kurulum ve montaj işlerini ise firmalar üstleniyorlar. Bu şekilde prefabrik evler anahtar teslim şeklinde 1-2 haftalık süreçte tamamlanıyor. Betonarme ev yaptırılmak istense aylarca beklenilmesi gereken evler müşterilere günler içerisinde teslim ediliyor.

VİLLA TİPİ PREFABRİK EVLER KAÇ TL'YE YAPTIRILIYOR?

177 Bin TL'ye Villa Tipi, Çift Katlı, 84 Metrekare Prefabrik Ev 36 Ay Taksitle Satılıyor!

Prefabrik ev fiyatları araştırılırken çok farklı fiyatlar görülebiliyor. Bu tamamen şehir, kullanılan malzeme, firma gibi detaylardan kaynaklanıyor. İnternette yayınlanan güncel bir ilana göre iki katlı 84 metrekare büyüklüğünde villa tipi prefabrik ev için 177 Bin TL fiyat talep ediliyor. Bu projede 3 oda bulunurken firma tarafından müşterilere 36 ay taksit imkanı da veriliyor. Oldukça cazip olan bu seçenek prefabrik ev yapımını kolaylaştırıyor.

Emlak365.com