1797 deprem konutu için sözleşme imzalandı, inşaatlar başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum deprem konutlarının inşaat süreçlerinin başladığını açıkladı. Sözleşmelerin imzalandığını açıklayan Murat Kurum vatandaşlara çeşitli yardımların yapılacağını da söyledi.
1797 deprem konutu için sözleşme imzalandı, inşaatlar başladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum büyük deprem felaketinin ardından deprem bölgesinde inşa edilmeye başlanan deprem konutları hakkında bilgi verdi. Deprem konutları için hiç vakit kaybetmeden hareket ettiklerini söyleyen Bakan Murat Kurum, ilk konutlar için de sözleşmelerin imzalandığını açıkladı.

SÖZLEŞMELER İMZALANDI!

Deprem bölgesinin yeniden inşası ve ihyası çalışmalarına dair bilgi veren Bakan Murat Kurum, “Dün, Cumhurbaşkanımız müjdelediler. Bakanlık olarak, 200 bin konutumuzun, tüm mikro bölgeleme, jeolojik ve zemin etütlerini tamamladığımız ve buna göre yer seçimini yaptığımız alanlarda, ilk konutlarımızın sözleşmelerimizi imzaladık. Bu kapsamda Gaziantep Nurdağı’nda 456, Islahiye’de 399, Adıyaman Kahta’da 297, Kilis Merkez’de 645 ve toplamda 1797 yeni konutların sözleşmelerini imzaladık. Bu konutlarda inşa sürecine başladık.” dedi.

VATANDAŞA YARDIMLAR EKSİKSİZ YAPILACAK

Depremzede vatandaşların yalnız bırakılmadığını söyleyen Bakan Murat Kurum, “Şimdi deprem konutlarımızın inşasına başladık ve etap etap tüm yıkılan konutlarımızı yeniden yapacağız. Bu konutların bazıları oldukları yerde bazıları de zemin etit çalışmaları gereği belirlenen rezerv alanlarda inşa edilecek. Bu süreçte vatandaşlarımıza yeni yuvalarını teslim edene kadar onları mağdur etmeyeceğiz. Eşya, taşınma, kira yardımı gibi tüm yardımları eksiksiz bir şekilde yapacağız. Maddi veya manevi ne ihtiyaç varsa devletimiz bunu karşılayacaktır.” ifadelerini kullandı.

KÖY EVLERİ YAPILACAK

Köy evlerinin yapımına dair de bilgi veren Bakan Murat Kurum, “Şehir merkezlerimizi nasıl 1 yıl içerisinde ayağa kaldıracaksak, köylerimizi de bu süreçte inşa edeceğiz. İlk etapta Osmaniye’de 1361, Adana’da 701, Adıyaman’da 8 bin 21, Diyarbakır’da 2 bin 927, Elazığ’da 386, Hatay’da 14 bin 141, Kahramanmaraş’ta 12 bin 135, Malatya’da 17 bin 990, Şanlıurfa’da 2 bin 54, Gaziantep’te 9 bin 130, Kilis’te 1002 köy evi yapacağız. Toplamda 70 bin köy evimizi ahırıyla, bahçesiyle, parkıyla inşa edip vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.” şeklinde konuştu.