200 Yıllık Dünya Emlak Devi Türkiye Piyasasına Girmek İçin Ortak Arıyor!

Gayrimenkul sektöründe 200 yıllık tecrübeye sahip küresel emlak devi Türkiye piyasasına girmek için Türk ortak arıyor. İşte Türkiye’de emlak piyasasını heyecanlandıran kritik gelişme...
200 Yıllık Dünya Emlak Devi Türkiye Piyasasına Girmek İçin Ortak Arıyor!

Türkiye’de emlak sektörü son dönemlerde yüksek fiyatlarla meşgul olurken sürpriz bir haber gündeme bomba gibi düştü. İngiltere’de 200 yıldır emlak sektöründe faaliyet gösteren ve bu alanda dünya devlerinden birisi olarak değerlendirilen Chestertantos firmasının Türkiye piyasasına girme planları ilk ağızdan açıklandı.

DÜNYA EMLAK DEVİ TÜRKİYE PİYASASINA GİRECEK

Emlak devi Chestertantos’un Direktörü Anwar Mousa bir açıklama yaparak hedeflerinin Türkiye piyasasına girmek olduğunu duyurdu. Bunun için Türk ortak arayışında bulunduklarını söyleyen Anwar Mousa yol haritalarına dair de detaylı bilgilendirme yaptı.

FİYAT YÜKSELİŞLERİ CEZBEDİYOR

Türkiye’de doğru bir yerel ortakla emlak piyasasına girerek iş yapma hedeflerinin olduğunu belirten emlak devi Chestertantos’un Direktörü Anwar Mousa, “Emlak piyasasında Türkiye’de olumlu bir trend görüyoruz. Türkiye’de emlak arzı tamamen kontrol edilebiliyor. İnşaat sayısı buna göre belirleniyor. Dolayısıyla sağlıklı bir piyasa oluşturulabiliyor. Arz kontrol edilince de fiyatlarda düşüş değil daima yükselişler oluyor. Yatırım için de cazip koşullar insanlara sunulabiliyor.” dedi.

TECRÜBELİ YEREL ORTAK ARIYORLAR

Türkiye’ye dair planlarını ve hedeflerini de açıklayan Anwar Mousa, “Biz 200 yıllık deneyimimizi Türkiye piyasasında tecrübeli bir yerel ortakla birleştirmeyi amaçlıyoruz. Küresel olarak bizim şirketimizin kolay kolay elde edilemeyecek bir deneyimi var. Dünya genelinde 70 merkez ofisle her yerde faaliyet gösteriyoruz. Türkiye’yi de şu anda fırsat olarak değerlendiriyoruz. Doğru bir ortakla yola çıkarsak çok pozitif bir çalışma ortaya koyabiliriz.” ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA 35 OFİS AÇILACAK

İstanbul emlak piyasası ile alakalı olarak da bir değerlendirme yapan Anwar Mousa, “İstanbul emlak piyasasını uzun bir süredir takip ediyoruz. Burada çok ciddi bir potansiyel var. Yalnız yerli değil yabancı talep de İstanbul emlak piyasasında çok yoğun oluyor. Ancak biz piyasaya girersek bu talepleri yönetebilmek için kapsamlı bir çalışma yapmamız gerekecek. İstanbul’da piyasaya girecek olursak 30 – 35 civarında ofis açarak faaliyete başlamayı planlıyoruz.” şeklinde konuştu.