2020 Yılı İçin Emlak Vergisi 1. Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman Dolacak?

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren Emlak Vergisi hakkında süreç tüm hızı ile devam ediyor.
2020 Yılı İçin Emlak Vergisi 1. Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman Dolacak?

Milyonlarca ev sahibini yakından ilgilendiren Emlak Vergisi hakkında süreç tüm hızı ile devam ediyor. Emlak vergisi son ödeme tarihi yaklaşırken korana virüs salgını nedeni ile erteleme kararı çıkarılması istenmişti. Konu hakkında meclise hem kanun teklifi hem de soru önergesi verilmişti. Peki, emlak vergisi ertelendi mi, son ödeme tarihi ne zaman dolacak?

Emlak vergisi 2020 ödeme takvimi tüm hızı ile işlemeye devam ediyor.



EMLAK VERGİSİ ERTELENDİ Mİ / ERTELENECEK Mİ?



Konu hakkında meclise muhalefet partileri tarafından hem soru önergesi hem de kanun teklifi verilmişti.



Meclise soru önergesi veren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş "Yeni tip Coronavirüs salgını vatandaşlarımızı ekonomik anlamda olumsuz etkilemiştir.



Vatandaşlarımız geçim sıkıntısı yaşamaktadır ve devletten yardım beklemektedir. Emlak vergisi ilk taksit ödemeleri Mart ve Mayıs ayları arasında yapılmaktadır. 1 Mart'ta başlayan vergi dönemi, 31 Mayıs'ta sona erecektir. Vergide ikinci taksit ödemeleri ise Kasım ayı içerisinde yapılacaktır. Koronovirüs nedeniyle birçok işyeri işlerine ara vermiş, vatandaşlarımız ekonomik olarak güçlükler yaşamaya başlamıştır.



Sosyal devlet ilkesi gereğince bu ödemelerin ileriki bir tarihe faizsiz olarak ertelenmesi gerekmektedir" ifadeleri ile erteleme talep etmişti. Ancak ne yazık ki hem kanun teklifi hem de soru önergesi hakkında bir açıklama gelmedi.



2020 Yılı İçin Emlak Vergisi 1. Taksit Son Ödeme Tarihi Ne Zaman Dolacak?



EMLAK VERGİSİ SON ÖDEME TARİHİ NE ZAMAN DOLACAK?



Herhangi bir bir erteleme kararı çıkmadığı takdirde emlak vergisi son ödeme tarihi Mayıs ayının son iş gününün hafta sonuna denk gelmesi nedeni ile 1 Haziran 2020 Pazartesi günü sona erecek.



İsteyen kişiler emlak vergisi için tek seferde ödeme yaparken isteyen kişiler ise toplam borçlarını iki taksit halinde ödeyecekler. Bu durumda emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihi ise Kasım ayı içerisinde başlayacak. 2 Kasım 2020 tarihinde başlayan emlak vergisi 2. taksit tarihi 30 Kasım 2020 tarihinde sona erecek.



Emlak365.com