2020 Yılında Kira Sözleşmesi Doldurulurken Dikkat Edilmesi Gereken Tüm Hususlar

2020 yılında kira sözleşmesi dolduracak olan ev sahibi ve kiracıların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunuyor.
2020 Yılında Kira Sözleşmesi Doldurulurken Dikkat Edilmesi Gereken Tüm Hususlar

2020 yılında kira sözleşmesi dolduracak olan ev sahibi ve kiracıların herhangi bir mağduriyet yaşamamaları adına dikkat etmeleri gereken bazı hususlar bulunuyor. Bizlerde kira sözleşmelerinde hem ev sahiplerinin hemde kiracıların dikkat etmeleri gereken bu hususları sizlerle paylaşıyoruz.

Kira sözleşmeleri çok rahatlıkla ulaşabileceğiniz şekilde satılmakta. Hazır olarak satılan bu kira sözleşmeleşerinde ise bazı eksiklikler olabiliyor.



Hem evini kiralayan ev sahipleri için hemde kiracılar için oldukça büyük önem arz eden kira sözleşmelerinde dikkat edilmesi gereken tüm hususları sizlerle paylaşıyoruz. İşte mağduriyetlerin yaşanmaması adına sözleşmelerde yer alması gereken o maddeler.



KİRA SÖZLEŞMELERİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR



Türk Borçlar Kanunu'nun 229. maddesinde yer alan tanımlamaya göre kira sözleşmesi; kiraya verenin bir şeyin kullanılmasını veya kullanmayla birlikte ondan yararlanılmasını kiracıya bırakmayı, kiracının da buna karşılık kararlaştırılan kira bedelini ödemeyi üstlendiği sözleşmedir.



Ev sahibi ile kiracının haklarının yer aldığı bu sözleşmede dikkat edilmesi gereken hususlar ise şunlar.



Kira Kontratında Bu Adımlara Dikkat Edin



Herhangi bir mağduriyet yaşanmaması adına, evi kiralayacak kişinin ev sahibini olduğunu gösteren vekalet yada tapuyu görerek sözleşmeyi doldurun.



İkinci olarak kontrata mülke ilişkin olan adres, mülkün niteliği (ev, işyer,) gibi temel bilgileri ekleyin.



Diğer aşama ise hem kiracının hemde kiraya veren kişinin kişisel bilgileri özellikle T.C. numarasının kontratta yer aldığını emin olun.



Diğer önemli husus sözleşmee anlaşılan kira tutarını ve ödeme tarihlerinin doğru olması. Bunun yanında kira kontratında yer alan tarih bilgilerinin doğru olup olmadığını inceleyin.



Kira kontratında kiralanacak olan evin veya işyerinin içerisinde yer alan demirbaş bilgilerini ekleyin. Kira ödemelerine ilişkin olarak kiranın yatırıcağı banka hesap bilgileri ve ödeme şekli detaylarını ekleyin. Kira ödemelerinde de eft, havale yapılacaksa açıklama kısmına (2020 yılı Ocak kira bedeli) şeklinde not düşün.



Kira kontratında yer alması gereken diğer bir başlık ise depozito ödemeleri. Eğer depozito ödemesi yaptıysanız, depozitonun içeriği ve hangi şartlarda iade edileceği açık bir şekilde belirtilmelidir.



Emlak365.com - ÖZEL Haber