2022 kentsel dönüşüm kira yardımı zammı belli oldu mu, Ankara, İstanbul İzmir desteği ne kadar, kaç TL?

Evini kentsel dönüşüme verenlere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından ödenen kira yardımı için gözler 2022 zam oranı rakamına çevrilmişti. 2022 - 2023 kentsel dönüşüm kira yardımı zammı açıklandı mı, neden açıklanmıyor, kiralara kaç TL zam geldi, ne kadar olacak?
2022 kentsel dönüşüm kira yardımı zammı belli oldu mu, Ankara, İstanbul İzmir desteği ne kadar, kaç TL?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından evini kentsel dönüşüme veren kişilere yönelik olarak uygulanan Kentsel Dönüşüm Kira Yardımı rakamı için açıklanacak olan zam oranı beklenmeye başlanmıştı. Kentsel dönüşüm kira yardımı zammı genelde bakanlık tarafından Haziran ayında açıklanırken kiralara gelen rekor zamma rağmen bakanlık halen yeni zam oranlarını duyurmadı. 

Hatırlanacağı üzere kentsel dönüşüme en son 2020 senesinde zam yapılmış, yapılan zam sonrasında en düşük kentsel dönüşüm kira yardımı rakamı 715 liraya yükseltilmişti. Yapılan zammın ardından gözler 2021 senesine çevrilmiş ancak bakanlık sadece listenin başlığını 2021 olarak revize etmiş, kira yardımı rakamlarını aynı tutmuştu. 

2022 KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI ZAMMI BELLİ OLDU MU?

Hayır, ne yazık ki Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından merakla beklenen yeni kentsel dönüşüm kira yardımı zamlı rakamları henüz açıklanmadı. Bakanlığın beklenen rakamları resmi sitesinde henüz güncellemediği görülürken 2022 senesinin de pas geçilebileceği beklentisi oluştu. 

2022 kentsel dönüşüm kira yardımı zammı belli oldu mu, Ankara, İstanbul İzmir desteği ne kadar, kaç TL?

Hatırlanacağı üzere 2021 senesinde de Haziran ayında açıklanması beklenen zam oranı pas geçilmiş, sonrasında ise bakanlık sadece listenin başlığını güncelleyerek rakamları aynı tutmuştu. Aynı uygulamanın bu sene de yapılabileceği belirtilirken evini kentsel dönüşüme veren vatandaşlar ise yükselen kiralar nedeni ile mağduriyet yaşadıklarını belirterek oranların bir an önce revize edilerek yükseltilmesini talep ediyorlar. 

ANKARA, İZMİR, İSTANBUL KENTSEL DÖNÜŞÜM KİRA YARDIMI NE KADAR?

Hali hazırda uygulamada olan kentsel dönüşüm kira yardımı tablosuna göre Ankara, İzmir ve İstanbul'da kira yardımı olarak aylık 1.150 TL ödeme yapılırken taşınma yardımı olarak ödenen rakam ise 5 bin 750 TL olarak verilmeye devam ediliyor.