2022 Yılında 5 Şehre 5 Şehir Hastanesi Geliyor! Yeni Açılacak Şehir Hastaneleri Listesi

Pandemi döneminde sağladıkları yoğun bakım ünitesi desteği ile sağlık sisteminin ayakta durmasını sağlayan şehir hastaneleri tartışmaları devam ediyor. Yeni açılacak şehir hastaneleri 2022 açıklandı.
2022 Yılında 5 Şehre 5 Şehir Hastanesi Geliyor! Yeni Açılacak Şehir Hastaneleri Listesi

Şehir Hastaneleri projeleri için hükümetin çalışmaları tüm hızı ile devam ederken muhalefet ise bu projelere bütçe yükü oluşturması iddiası ile sert bir şekilde karşı çıkmayı sürdürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "en büyük hayalimdi" diyerek duyurduğu şehir hastanelerinin sayıları her geçen gün artmaya devam ederken Ankara'da sağlık sendikaları ve odaların bir bölümü “Şehir Hastanelerinin Finansal Sürdürülebilirliği ve Bütçede Yarattığı Kaos” başlığı ile yeni bir bildiri yayımladı.

Yayımlanan bildiride şehir hastaneleri son derece sert sözlerle eleştirilirken 2021 yıl sonuna kadar geride bıraktığımız 5 sene içerisinde şehir hastanelerine bütçeden 21 milyar liralık ödeme yapıldığı iddia edildi. 2022 yılında 5 şehir hastanesinin daha açılışının yapılması ile şehir hastanelerinin bütçeye yükünün yüzde 39 oranında artacağı belirtiline açıklamada Sağlık Bakanlığı'nın bütçe yükünün ise yüzde 19 seviyesinden yüzde 26 seviyesine ulaşacağı öngörüldü.

YENİ AÇILACAK ŞEHİR HASTANELERİ 2022! HANGİ İLLERE ŞEHİR HASTANESİ YAPILIYOR?

Sağlık Bakanlığı tarafından bütçe görüşmelerinde yapılan açıklamaya göre 2022 yılında 5 şehir hastanesi daha hizmete açılacak. Kamu Özel İşbirliği KÖİ modeli ile yapılacak olan şehir hastaneleri:

Kocaeli Şehir Hastanesi,

Kütahya Şehir Hastanesi,

Ankara Etlik Şehir Hastanesi,

Gaziantep Şehir Hastanesi,

İzmir Bayraklı Şehir Hastanesi olarak açıklandı.

2022 Yılında 5 Şehre 5 Şehir Hastanesi Geliyor! Yeni Açılacak Şehir Hastaneleri Listesi

Şehir hastaneleri beraberinde tartışmaları da getirirken bazı şehirlerde merkeze uzak olması ve merkezde yer alan hastanelerin kapatılması eleştirilere neden olmuştu.