2022'nin Sürprizi 0.98 Faizli Konut Kredisi Mi Olacak? Hükümetin Düşük Faiz Politikası

Emlak365 olarak hükümetin düşük faiz politikası ve konut kredisi faiz oranlarında 2022 yılında uygulanabilecek kampanyaları ele aldık. İşte ev alma planı yapanlar için son gelişmeler.
2022'nin Sürprizi 0.98 Faizli Konut Kredisi Mi Olacak? Hükümetin Düşük Faiz Politikası

Türkiye'de konut satışlarının çok önemli bir kısmı kredili satış üzerinden yapılıyor. Vatandaşlar konut alımlarında bankaların sundukları konut kredisi paketlerini değerlendirerek 120 ay vadeyle ev sahibi olabiliyorlar. Konut kredisi kullanımları inşaat sektörü için çok önemli olurken son dönemlerde uygulanan yüksek faiz politikası faiz oranlarının yüksek olmasına neden oldu.

Peki 2022 yılında yüksek faaiz politikası kırılarak daha düşük faiz oranıyla konut kredisi ile ev almak mümkün olacak mı? Ev almayı planlayan vatandaşların yanı sıra inşaat firmalarının da yakından takip ettiği konuya ilişkin son gelişmeleri sizlerle paylaşıyoruz.

KONUT KREDİSİ İLE EV ALACAKLAR İÇİN 0.98 MÜMKÜN MÜ?

Konut kredisi faiz oranlarına dair 2021 yılının son günlerinde 0.99 faizli kredi olanaklarının gelebileceği iddiaları basında yer almıştı.

Hükümetin 0.99 faiz oranını kritik seviye gördüğünün ifade edildiği haberlerde en kısa zamanda konut kredisi faiz oranlarının yüzde 1.00 altına hatta yüzde 0.99 bandının gerisine düşürülmesinin sağlanabileceği ifade edilmişti. Merkez Bankası'nın politika faiz oranlarının yüzde 14.00 seviyesinden daha aşağıya çekilmesinin amaçlandığı bu aşamada konut kredisinde de özel kampanyalar gelebileceği ifade edildi.

TARİHİN EN BÜYÜK KONUT KREDİSİ KAMPANYALARINDAN BİRİSİ GELMİŞTİ

Konut kredisi kampanyalarına bakıldığında hükümetin düşük faiz politikası uyguladığı 2020 yılında, Türkiye'de uygulanan en kapsamlı kredi kampanyasından biri düzenlendi.

Sıfır ev alacak olan vatandaşlar yüzde 0.69 aylık faiz oranıyla 120 ay vadeli konut kredisi verildi. İkinci el ev alımlarında ise yüzde 0.79 oran uygulandı. İhtiyaç kredisi faiz oranları o dönem yüzde 0.74 olurken konut kredisi yapılandırmaları da yüzde 0.89 ve yüzde 0.99 ile oldu.

Bu faiz kampanyasının uygulandığı dönemde Merkez Bankası politika faiz oranı ise yüzde 8.50 seviyesinde yer alıyordu.

EMLAK365.COM - ÖZEL HABER