2023 yılı resmi kira artışı zam oranı ne zaman açıklanacak?

2023 senesinde uygulanacak olan resmi kira artışı zam oranı için gözler TÜİK tarafından açıklanacak olan resmi zam oranına çevrildi. TÜİK TEFE TÜFE Aralık 2022 enflasyonu ve Ocak ayı resmi kira artışı zam oranı ne zaman açıklanak?
2023 yılı resmi kira artışı zam oranı ne zaman açıklanacak?

Ocak ayına sayılı günler kala milyonların beklediği önemli verilerden biri de resmi kira artışı zam oranı olarak ilk sıralarda yer alıyor. 2022 senesinde rekor yükseliş gösteren kiralık ev fiyatları nedeniyle hatırlanacağı üzere hükümet kiraya yasal düzenleme yapmış ve resmi kira artışı zam oranı için yeni yasal sınır belirlenmişti. 

Yapılan yasal düzenleme ile kira artışı zam oranı konutlar için 12 aylık TÜFE ortalaması yerine yüzde 25 ile sınırlandırılmıştı. Yeni düzenleme ev sahiplerinin tepkisini çekse de kiracıları memnun etmişti. Ancak yeni düzenleme ne yazık ki sadece konutlarla sınırlı tutulmuş, işyeri, ofis, depo ve büro gibi ticari taşınmazlar bu kapsam dışında tutulmuştu. 

2023 OCAK AYI TÜİK TEFE TÜFE RESMİ KİRA ARTIŞI ZAM ORANI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2023 senesinin ilk resmi kira artışı zam oranı raporu olacak TÜİK TEFE TÜFE Aralık ayı enflasyonu Ocak ayının ilk haftası içerisinde açıklanacak. 3 Ocak 2023 Salı günü açıklanacak olan enflasyon raporu ile beraber milyonlarca memur ve emeklinin alacağı zamlı maaş rakamı ile beraber kiracıların ve ticari taşınmaz sahiplerinin de uygulayacağı yasal zam oranı belirlenmiş olacak. 

Söz konusu yasal düzenleme nedeni ile 1 Temmuz 2023 tarihine kadar kiracılara ev sahipleri 12 aylık TÜFE ortalamasından bağımsız yüzde 25 zam yapabilecek. İşyeri sahipleri ise 3 Ocak 2023 tarihinde açıklanacak olan rakamı beklemeye devam edecek.