2+1 prefabrik ev 49.900 TL! Devlet prefabrik ev yaptırana destek oluyor!

Prefabrik ev fiyatları merak edilirken devlet destekli prefabrik ev yapma imkanı haberi geldi. Devlet tarafından prefabrik ev yaptırmak isteyen bazı vatandaşlara nakit destekler sağlanıyor. Bu şekilde çok ucuz fiyata prefabrik evler yaptırılabiliyor.
2+1 prefabrik ev 49.900 TL! Devlet prefabrik ev yaptırana destek oluyor!

Türkiye'de prefabrik ev yaptırmak son dönemlerde çokça tercih edilmeye başlandı. İnsanlar artan inşaat maliyetlerinden dolayı betonarme ev yaptırmayı ikinci seçenek haline getirdiler. Bunun yerine daha ekonomik bir çözüm yolu olan prefabrik evler önem kazandı. Bundan dolayı prefabrik evler üzerinde fiyat araştırması yapmak oldukça yoğunlaştı. 

PREFABRİK EVLERİN AVANTAJLARI

Konunun uzmanlarınca prefabrik ev yaptırmanın avantajlı durumları şu maddeler halinde sıralanıyor:

-Prefabrik ev yaptırmak betonarme evlere göre daha düşük maliyetlidir.

-Prefabrik evlerin yapım süresi çok kısadır. 1-2 haftada anahtar teslim prefabrik ev yaptırılabilir. Betonarme evler için en iyi ihtimalle aylarca beklemek gerekir. 

-Prefabrik evler nitelik ve kullanım bakımından betonarme evlerden farklı değildir.

-Prefabrik evlerin tadilat masrafları daha düşüktür.

-Prefabrik evler istenildiğinde sadece montaj masrafıyla bir başka araziye taşınabilir.

-Prefabrik evler depreme betonarme evlere göre daha dayanıklıdır.

PREFABRİK EV FİYATLARINI ETKİLEYEN DETAYLAR

Prefabrik ev fiyatları araştırıldığında çok geniş bir fiyat aralığı görülebiliyor. Benzer evler farklı firmalarda yüzde 50 daha yüksek bütçeyle satılabiliyor. Ancak prefabrik ev fiyatlarını evlerin modelleri veya metrekaresi direkt olarak etkilemiyor. Kullanılan malzemenin kalitesi birinci sınıf ise fiyatlar da ona göre yükselebiliyor. Lakin üçüncü sınıf malzemeyle üretilen prefabrik evler de bulunuyor. O evlerin kullanım ömrü oldukça kısa olabiliyor. Bundan dolayı prefabrik ev yaptırmak isteyenlere uzmanlar bütçeleri uygunsa birinci sınıf malzemeyi tercih etmelerini öneriyorlar. 

DEVLETTEN VATANDAŞA PREFABRİK EV YAPTIRMA DESTEĞİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın barınma yardımları kapsamında bazı vatandaşlara prefabrik ev yardımı yapılıyor. Bu yardım ihtiyaç sahibi ailelere veriliyor. Herkesin yararlanamadığı bu yardımı alabilmek için prefabrik evin yapılacağı arazinin tam hisseli tapusuna da sahip olunması gerekiyor. Tüm koşulları sağlayanlara Aile Bakanlığı 150 Bin TL prefabrik ev yardımı yapıyor. Bu yardımı alabilen vatandaşlar için prefabrik ev yaptırmak çok düşük maliyetli oluyor. 

49.900 TL'YE PREFABRİK EV

2+1 prefabrik ev 49.900 TL! Devlet prefabrik ev yaptırana destek oluyor!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler devlet desteği almaları durumunda ödeyecekleri tutarları merak ediyorlar. Örnek prefabrik ev fiyatlamasına göre 50 metrekare 2+1 prefabrik ev 199.900 TL'ye yaptırılıyor. Devlet desteği olan 150 Bin TL alınması durumunda bu prefabrik ev 49.900 TL'ye yaptırılabiliyor.