25 bin liralık hakkınız var! Evinde bu sorunu olanlar dikkat

Evinde tamir edilmesi gereken bölümler olan ancak parası olmayan vatandaşlara 25 bin liralık tadilat desteği sağlanıyor.
25 bin liralık hakkınız var! Evinde bu sorunu olanlar dikkat

Ekonomik sorunların baş gösterdiği bu dönemde en önemli sorunların başında barınma geliyor. Birçok vatandaş barınma konusunda ekonomik olarak vbüyük zorluk çekiyor. Hükümet bu sorunun çözümü için çeşitli alanlarda adım atmaya devam ediyor. Daha önceden betonarme ev yapımı, prefabrik ev yapımı ve eşya desteği sağlayan devlet 2022 yazında konut kredisi ve kira kontratlarına yönelik adımlar attı.

Kira kontratı yenileyecekler için tavan zam oranını yüzde 40'a ulaşan TÜFE oranları yerine geçici bir düzenleme kapsamında yüzde 25'e sabitledi. Bu uygulama dışında dolar ve altın bozdurarak ev alacaklar için 0.89 faiz oranı konut kredisi kampanyası başlatıldı. Ayrıca ilk defa ev alacaklar için devlet 0.99 faiz oranıyla konut kredisi vermeye başladı.

TADİLAT MASRAFLARI İÇİN 25.000 TL VERECEK

Ev alacak durumu olmayan yada mevcut evini yenileyecek ekonomi güce sahip olmayan vatandaşlar için devlet barınma destekleri sağlıyor. Aylık hane geliri düşük olan vatandaşların yararlanabildiği barınma desteklerinde temel nokta ihtiyaç sahibi durumda olmak.

Kendi evi olan ancak bakıma ihtiyaç duyan aileler, evlerinin bakımlarını üstlenemedikleri durumda Aile Bakanlığı Sosyal Yardımla Genel Müdürlüğü birimlerine gidiyorlar.

Bu birimlere barınma yardımı almak için başvuruda bulunan vatandaşlar tdilat parası talep ediyorlar. Aile Bakanlığı birimleri ilk olarak ailenin gelir durumuna, yaşadığı evin durumuna, hanede yaşayan kişi sayısına, sosyal güvencenin bulunup bulunmamasına bakıyor. Tüm bu koşulların uygun olması durumunda ise barınma desteği oanylıyor ve tadilat parası veriliyor.

Bakanlık şartı açıkladı

Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü destek ödemelerinin alınabilmesi için gerekli şartları "Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.417,80-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul olma gibi özel şartlardan herhangi birine haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma" ifadeleri ile açıkladı. Bu açıklamada yer alan şartlar ev yapımları için sağlanan 70 bin TL ve 40 bin TL'lik destekler için de geçerli.

25 bin lira ödenecek

Barınma yardımı kapsamında sağlanan ev tadilat parası 2022 yılı için 25 bin lira olarak açıklandı.