265 bin TL'ye Muğla'da kargir ev ve arsası satışa çıkarıldı!

Muğla Vergi Dairesi arsası ile beraber ihaleyle kargir ev satışı yapacak. 528 metrekarelik kargir ve arsası için 265 Bin TL değer biçildi.
265 bin TL'ye Muğla'da kargir ev ve arsası satışa çıkarıldı!

Muğla Vergi Dairesi tarafından yayınlanan resmi ilana göre taşınmaz satışı yapılacak. İhale duyurusunu yapan kurum ihaleye dair ayrıntıları da açıkladı. Açık artırmaya çıkacak olan taşınmaza dair ayrıntılı bilgiler de kamuoyu ile paylaşıldı. İşte Muğla Vergi Dairesi tarafından satılacak kagir ve arsasına dair merak edilen ayrıntılar.

TAŞINMAZ SATIŞA ÇIKARILDI!

Muğla’nın Menteşe ilçesinde Esençay Mahallesi’nde bulunan kargir ev arsasıyla birlikte satışa çıkarıldı. Taşınmasın büyüklüğü 528 metrekare olarak ilan edildi. Muğla Vergi Dairesi Müdürlüğü bu taşınmaz için 265 Bin TL bedel belirledi. Bu bedel üzerinden açık artırma ile kargir evin ve arsanın satışı yapılacak.

KOŞULLARI NELER, İHALE NASIL YAPILACAK?

Muğla Vergi Dairesi’nin yayınladığı ilana göre ihale 21 Eylül 2022 tarihinde yapılacak. İlgili kanun gereği ihalede açık artırma usulü uygulanacak. Yapılan açık artırmada tahmin edilen bedelin yüzde 75’inin bulunmaması durumunda ihale 7 gün daha uzatılacak. 28 Eylül tarihinde bu şekilde bir ihale daha düzenlenecek.

İhaleye katılmak isteyenlerin tahmin edilen bedelin yüzde 7,5’luk kısmını teminat olarak göstermek zorundalar. Bu teminat Muğla Vergi Dairesi’nin veznesine ihale saatinden önce yatırılacak.

İhaleye katılıp ihaleyi kazananlar ihale bedelini peşin olarak ödeyecekler. Ayrıca resmi ihale pulu, satıştan sonra ödenecek olan alıcıya ve satıcıya ait tapu harçları ihaleyi kazanan taraf tarafından ödenecek.

İhaleye katılanlar arasında en yüksek teklifi veren kişi gayrimenkulü satın alma hakkı elde edecek.

Muğla’da gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlerin büyük bir ilgi göstermesi beklenen ihale için hesapların şimdiden yapıldığı bildirildi. Kagir evin durumuna dair detaylı bilgilendirme ise Muğla Vergi Dairesi’nden edinilebilecek.