29.900 TL'ye 2+1 prefabrik ev! Devlet desteği ile herkesin müstakil evi olacak!

Prefabrik ev yaptırmaya karar verenlerin merak ettikleri en önemli detay ne kadarlık bütçe ile bu prefabrik evleri yaptırabilecekleri oluyor. Zaman zaman kampanya yapan bazı firmalar fiyat avantajı ile prefabrik ev satışı yapıyorlar. Bir de devlet desteği alınınca maliyetler neredeyse sıfırlanıyor.
29.900 TL'ye 2+1 prefabrik ev! Devlet desteği ile herkesin müstakil evi olacak!

Prefabrik ev yaptırmak son dönemlerde oldukça yaygınlaşmaya başladı. Özellikle de deprem felaketinin ardından müstakil yaşam alanları çok daha fazla önem kazanmaya başladı. Çok katlı evlerde yaşamayı deprem riski nedeniyle tercih etmeyenler uygun arazilerinin olması durumunda prefabrik ev yaptırmayı daha çok tercih ediyorlar. Prefabrik evlerin fiyatlarından diğer özelliklerine kadar çok sayıda detayı bu yapıları cazip kılıyor. 

DEPREM RİSKLERİ VAR MI?

Prefabrik evler yapı itibariyle betonarme evlerden pek farklı değiller. Ancak bazı ek tedbirler ile depreme karşı dayanıklı olabiliyorlar. Beton ile elde edilemeyen esneme payı özel malzemelerden üretilen prefabrik evlerde elde edilebiliyorlar. Dolayısıyla bir depremde meydana gelecek sarsıntıyı çok daha iyi şekilde karşılayabilmek prefabrik evlerin özelliklerinde bulunuyor. Ancak asıl avantajı malzemelerin ağırlığı ile sağlanıyor.

Bir deprem betonarme bir ev yıkıldığında kurtulma şansı çok düşük oluyor. Çünkü beton ağırlığı karşısında insanların çok da fazla şansı bulunmuyor. Prefabrik evler ise beton malzemesi kullanılarak yapılmıyor. Kullanılan malzemeler daha hafif malzemeler oldukları için deprem anında yıkılsa bile vereceği zarar da sınırlı olabiliyor. 

PREFABRİK EVLER HER ARAZİYE YAPILIR MI?

Teknik olarak prefabrik evler her araziye yapılabilirler. Prefabrik evin kurulacağı beton bir düz zemin oluşturulabilecek her arazinin üzerinde veya arsanın üzerinde bu yapıları kurmak mümkündür. Ancak bunun bir de imar boyutu bulunuyor. İmar açısından prefabrik evler ile betonarme evler arasında çok ciddi farklar yoktur. Bu evler için yapım kararı verirken arazinin veya arsanın bulunduğu yerin belediyesi ile iletişime geçerek bilgi alınması gerekmektedir. Bu şekilde yaptırılacak olan prefabrik evin yasal sınırlarının neler olabileceği öğrenilir ve sonradan kötü bir sürpriz ile karşılaşılmamış olur. 

PREFABRİK EV İÇİN DEVLET DESTEĞİ!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin ilk araştırdıkları konulardan birisi de devlet desteğidir. Prefabrik evler devlet desteği ile yaptırılabilir ama bu desteklerden her vatandaş yararlanamaz. İhtiyaç sahibi ailelere verilen bu destekler için belirli şartlar talep edilmektedir. Bu şartları sağlayanlar 200 Bin TL prefabrik ev yaptırma desteği alabilirler. 

PREFABRİK EV FİYATLARI ŞUBAT 2023

Prefabrik ev yaptırırken en önemli detay da ne kadarlık bir bütçe ile bu evlerin yaptırılabileceğidir. Bazı firmalar zaman zaman çeşitli kampanyalar yaparak fiyat avantajı sunabiliyorlar. Buna göre 33 metrekarelik 1+1 prefabrik ev 187.900 TL'ye, 40 metrekarelik prefabrik ev 232.900 TL'ye, 50 metrekarelik 2+1 prefabrik ev 249.900 TL'ye yaptırılabiliyor.

29.900 TL'ye 2+1 prefabrik ev! Devlet desteği ile herkesin müstakil evi olacak!

55 metrekare 2+1 prefabrik ev 287 Bin TL'ye yaptırılıyor. Ancak kampanya ile bu fiyat 229.900 TL'ye düşüyor. 200 Bin TL devlet desteğinin de alınması ile bu prefabrik evin fiyatı 29.900 TL'ye kadar çekiliyor. Sadece 29.900 TL ödeyerek 55 metrekare prefabrik ev sahibi olunabiliyor.