30 Mayıs Pazartesi 3 Haziran Cuma fırsatları! 0.99, 0.88, 0.89 faizli konut kredisi, satılık lojmanlar, TOKİ duyuruları

30 Mayıs Pazartesi günü başlayan haftada ev almak isteyenler için sunulan fırsatları derledik. 0.99, 0.88 ve 0.89 faizli konut kredisi, ucuz kamu konutları, lojmanlar ve TOKİ duyuruları...
30 Mayıs Pazartesi 3 Haziran Cuma fırsatları! 0.99, 0.88, 0.89 faizli konut kredisi, satılık lojmanlar, TOKİ duyuruları

Haftanın en önemli konut kampanyaları düşük faizli kredi paketleri. Vatandaşlar ev almak için düşük faiz oranlarıyla kredi çekebilir ve ev sahibi olabilirler. Bunun dışında ev alacaklar için kamu kurumlarına ait olan ve satışa çıkarılan daireler bulunuyor. Şanslı birkaç şehir için ise TOKi'den aylık aidat öder gibi ev sahibi olma fırsatı sunan duyurular var.

KONUT KREDİSİ KAMPANYALARI

30 Mayıs Pazartesi 3 Haziran Cuma günü kredi çekecek olanlar için kamu bankaları olan Ziraat Bankası, Halk Bankası ve Vakıfbank 0.99 faiz oranıyla ilk evim fırsatı sunuyor. Bu faiz oranı ilk konutu alacaklar için geçerli olup sıfır dairelerde geçerli. 0.89'lu faiz oranı ise ikinci el ve sıfır evlerde geçerli. Bu faiz oranında kredi limiti yüzde 50 peşinat yüzde 50 kredi şeklinde olacak. Yüzde 50'lik peşinat ise altın veya döviz bozdurarak sağlanacak. İki konut kredisinde de limitler en fazla 2 milyon TL olaacak.

Bu iki kampanyanın dışında ise Vakıfbank kentsel dönüşüm hak sahipliği kapsamında vatandaşlara 0.88 0.92 ve 0.96 faiz oranlarıyla konut kredisi kullanım hakkı sağlıyor.

HAFTANIN LOJMAN SATIŞ İLANLARI

Satılık lojman ilanlarında çok sayıda seçenek bulunuyor. Milli Emlak Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediye Başkanlıkları kendilerine ait daireleri satabilmek için sıradalar. Bu kurumlardan lojman almak isteyenler başvuruda bulunacaklar, daha sonra ihale sürecine katılacaklar ardından ihalede en yüksek teklifi vererek konutları alacaklar. Birçok konut ilk teklif fiyatına satıldığı için kamudan konut almak çok daha uygun fiyatlara gelebiliyor. Ayrıca birçok banka lojman alımlarına kredi kullanım imkanı da sunuyor.

Lojman satış listesine bakıldığında Tekirdağ Çorlu Milli Emlak, Kütahya Milli Emlak, SGK Ankara İl Müdürlüğü, Gazi Üniversitesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Bursa Osman Gazi Belediyesi, Samsun Milli Emlak, Kırklareli Vize Milli Emlak, İzmir Milli Emlak, İstanbul Üniversitesi, Kırşehir İl Özel İdaresinin konut satış ilanlar bulunuyor.

HAFTANIN TOKİ KONUT SATIŞLARI

30 ve 31 Mayıs tarihlerinde başvuruları alınmaya devam edecek olan duyuru kapsamında TOKİ Malatya'da aylık 1047 TL'ye 2+1 daire satacak. 3+1 konutların da yer aldığı listede o daireler ise 1590 TL'den başlayan taksitlerle listede.

Haziran ayının 13'ü ile 17'si arasında ise aylık 1920 TL'den başlayan taksitlerle TOKİ Kütahya'da konut satışı yapacak. İki konutta kuralı konut satış kapsamında tamamlanacak.