32 Konutluk Boş Lojman Listesi! 350.000 TL'den Satılık Kamu Daireleri

İzmit'te mülkiyeti devlet kurumlarına ait olan 32 dairenin satışı için Mart 2022'de ihale düzenleneceği bildirildi. İzmit'te ev alma hayali olanlar söz konusu dairelere başvurularını yapabilecekler.
32 Konutluk Boş Lojman Listesi! 350.000 TL'den Satılık Kamu Daireleri

İzmit Belediyesi duyurusunda kendisine ait olan 32 daire olduğunu, bu dairelerin satışlarının yapılacağını ve daireleri almak isteyenler için başvuru işlemlerinin başladığını bildirdi. 32 konutun tamamının boş konumda olduğu ve ihaleye katılacak herkesin konutları almak için teklif verebileceğini bildirdi. Ev alma hayali olanlar için o satış listesinin detayları.

DEVLETTEN SATILIK LOJMANLAR

İhale duyurusunda dairelerin İzmit ili Yenidoğan İlçesi e Fatih Mahallesinde yer aldığı açıklandı. Belediye başkanlığı konum bilgilerine ilişkin açıklmasında 4869 ada 16 parsel bilgisini verdi. Satışı yapılacak olan gayrimenkullerin tamamı meslek niteliğinde olup evler zemin kat ile 7. kat arasında yer alıyor.

Konut satışlarının tamamı 2886 satılı yasanın 45. ve 46. maddeleri esasınca açık teklif usulü yapılacak. Listede yer alan konutlardan en ucuz olanı 350.000 TL olurken en pahalı olanı 880 bin TL. Diğer daireler bu rakamların arasında yer aldı.

SATIŞ LİSTESİNİN BİR BÖLÜMÜ

İzmit Belediyesinin resmi sitesinden yada basın ilan kurumundan ulaşılabilecek olan satış duyurusunun bir bölümü aşağıda.

32 Konutluk Boş Lojman Listesi! 350.000 TL'den Satılık Kamu Daireleri32 Konutluk Boş Lojman Listesi! 350.000 TL'den Satılık Kamu Daireleri

İzmit'te satışı yapılacak olan daireler için başvuru yapacak olan vatandaşlar tabloda yer alan fiyatlar üzerinden ayrı ayrı tekliflerini sunabilecekler. Tabloda yer alan ikinci rakamlar ise konut için ödenecek olan geçici teminat bedellerini göstermekte.

İHALE BAŞVURU İŞLEMLERİ VE SÜRECİ

Konut satışlarına başvuruda bulunacaklar için süreç 17 Mart tarihine kadar devam edecek. 17 Mart tarihine yapılacak başvuruların ardından belediye başkanlığı 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunu hükümlerine göre ihale düzenlenecek. İhale işlemleri Ömerağa Mahallesi Abdurrahman Yüksel Caddesi No:9 Belsa Plaza İZMİT adresinde hizmet vermeye devam eden Belediye Hizmet Binası 9. katında tamamlanacak. Başvuru işlemleri için son gün ve saat 16 Mart saar 16.00 olarak açıklandı.

İhale başvuruları ister belediyenin emlak istimlak biriminden şahsen istenirse de posta yolu ile yapılabilecek. Bu durumda vatandaşlar kurumun ilan ettiğüi tarihe kadar başvuru evraklarını ulaştırmak zorunda. Ayrıca İzmit Belediyesi postaveya kargoda yaşanacak sorunlara karşı da vatandaşları uyardı. Şahsen yapılacak başvurular geçici teminat makbuzu, üfus cüzdan fotokopisi, Noter tasdikli imza beyannamesi, varsa vekaletname ile yapılacak.