36 Ay Taksitle Villa Tipi, Dubleks Prefabrik Evler! İşte Hayalleri Süsleyen Evlerin Nisan 2022 Fiyatları!

prefabrik ev yaptırmak için fiyat sorgulayanlar villa tipi evleri kaç TL'ye yaptırabileceklerini merak ediyorlar. Villa tipi, dubleks prefabrik ev yaptırmak için ne kadar bütçe gerekir?
36 Ay Taksitle Villa Tipi, Dubleks Prefabrik Evler! İşte Hayalleri Süsleyen Evlerin Nisan 2022 Fiyatları!

Türkiye'de ev yapım maliyetleri oldukça yükseldi ve insanlar artık alternatif seçeneklere yöneldiler. Uygun bir araziye sahip olanlar için prefabrik evler oldukça ekonomik bir seçenek oluyor. Peki prefabrik ev yaptırmadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir? Prefabrik evlerle betonarme evler arasında ne gibi farklılıklar vardır? Prefabrik ev her araziye yaptırılabilir mi? Prefabrik ev yaptırmak için izin almak şart mı? Prefabrik ev fiyat araştırması nasıl yapılır?

PREFABRİK EV HER ARAZİYE YAPTIRILIR MI?

Prefabrik evler ile alakalı olarak bir yanlış algı bulunmaktadır. Bu evlerin her araziye yaptırılabileceği düşünülmektedir. Ancak prefabrik evlerle betonarme evler arasında imar açısından en küçük bir fark yoktur. Eğer bir arazinin üzerinde ev yapımına izin verilmiyorsa o araziye prefabrik ev de yaptırılamaz. Lakin bazı arazilere belirli sınırlarda kalmak şartıyla ev izni alınabiliyor. Bunun için ilgili belediye ile görüşüp izin meseleleri prefabrik ev yaptırmadan önce çözülmelidir?

PREFABRİK EV İLE BETONARME EV ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR?

Prefabrik evler ile betonarme evler arasında şu farklar vardır:

-Prefabrik evler betonarme evlere göre daha düşük maliyete sahiptir

-Prefabrik evlerin tadilat maliyetleri betonarme evlere göre daha az masraflıdır

-Prefabrik evlerin yapımı çok daha kısa sürede bitirilmektedir

-Prefabrik evlerin model seçenekleri daha fazladır

-Betonarme evlerin ömürleri prefabrik evlere göre daha fazla olmakla beraber bu kullanılan malzemeye göre değişmektedir.

PREFABRİK EV İÇİN FİYAT ARAŞTIRMASI NASIL YAPILIR?

Türkiye'de prefabrik ev sektörü son yıllarda oldukça büyük bir ivme yakaladı. Bu alanda çok fazla sayıda firma faaliyet gösteriyor. Bu firmaların sayısının çok fazla olmasından dolayı fiyatlar da oldukça farklı olabiliyor. Fiyat araştırması yapılırken öncelikle il bazında firmalar araştırılmalıdır. Böylelikle nakliye maliyetleri en düşük seviyeye düşürülecektir. Ardından ise firmalar arasında fiyat karşılaştırılması yapılmalıdır. Bu fiyat karşılaştırılmasında hem projeye hem de kullanılan malzemeye göre değerlendirme yapılmalıdır. Genel fiyat araştırması için ise internette sorgulama yapılarak ortalama fiyatlar elde edilebilir.

TAKSİTLE PREFABRİK EV YAPTIRILIR MI?

prefabrik ev yaptırmak isteyenler ödeme şartlarını da araştırıyorlar. Bazı firmalar müşterilere taksit imkanı da sağlamaktadır. Buna göre 36 taksitle prefabrik ev yaptırmanın imkanı da bulunuyor. Ancak bu konuda karar tamamen satışı yapan firmaya ait oluyor. Bazı firmalar müşterilere taksit imkanı tanımamakta ve peşin ödeme istemektedir. Bundan dolayı araştırma oldukça kapsamlı yapılmalıdır.

VİLLA TİPİ, DUBLEKS PREFABRİK EVLER KAÇ TL'YE YAPTIRILABİLİR?

36 Ay Taksitle Villa Tipi, Dubleks Prefabrik Evler! İşte Hayalleri Süsleyen Evlerin Nisan 2022 Fiyatları!

Villa tipi ve dubleks prefabrik ev yaptırmak isteyenlerin farklı seçenekleri bulunmaktadır. Örnek fiyatlamaya göre 82 metrekare prefabrik ev 301 Bin TL'ye, 100 metrekare prefabrik ev 328 Bin TL'ye, 105 metrekare prefabrik ev 372 Bin TL'ye, 122 metrekare prefabrik ev 389 Bin TL'ye, 131 metrekare prefabrik ev 414 Bin TL'ye, 149 metrekare prefabrik ev 450 Bin TL'ye yaptırılabilmektedir.

Emlak365.com