3D baskı ile konut fiyatlarını düşüme hamlesi! 28 saatte bir ev yapılıyor

Konut fiyatlarındaki artışlardan sonra yeni teknikler ortaya çıktı. 3D baskı tekniği ile saatler içerisinde devasa konutlar inşa edilebiliyor.
3D baskı ile konut fiyatlarını düşüme hamlesi! 28 saatte bir ev yapılıyor

Pandemi döneminin ardından tüm dünyada yüksek enflasyon ve beraberinde yüksek konut fiyatları kendisini gösterdi. Türkiye'de konut fiyatlarındaki sorun gün geçtikçe büyürken, aynı sorun Amerika Birleşik Devletleri'nde de yaşanıyor.

ABD'de bir firma, kendi geliştirdiği 3D baskı teknolojisi ile konut krizini çözmeyi hedefliyor. Şirket tarafından geliştirilen yazıcı ile 3 katlı konut inşası yapılabiliyor.

Konut fiyatlarını 3D baskı mı düşürecek mi?

ABD'de ev almanın git gide zorlaştığını fark eden ve bunun için bir şeyler yapmak adına yola çıkan firma, ilk olarak Virginia eyaletinde 3D teknik ile 200 konut üretecek. Firma, ilk konutunu geçtiğimiz günlerde tam 28 saat içerisinde yaparak rekor kırdı.

3D baskı firmasının yetkilisi, ABD'de şu anda ev bulmanın zorlaştığını belirterek, kiracılıktan ev sahipliğine geçişin neredeyse imkansız hale geldiğini belirtti.

İnsanların ev sahibi olabilmesi için konut inşaatının ucuzlaştırılması ve hızlandırılması gerektiğini savundu. Firma yetkilisi, şirketin vizyonunu, '' Amerikan toplumunun zenginliği, sağlığı ve istikrarı üzerinde olumsuz etkileri olan konut eksikliğini gidermek ve daha fazla çekirdek ailelere giriş seviyesi konut inşa etmek '' olduğunu dile getirdi.

3D baskı ile nasıl konut yapılır?

Teknolojiye ayak uydurarak 3D baskı yöntemiyle inşa edilen evlerin süreci, diğer 3D yazıcılardan farklı ilerliyor. Öncelikle bir bilgisayar programında konutun bir modeli oluşturuluyor ve daha sonra 3D yazıcı sıvılaştırılmış yapı malzemesi modeli ile modeli basmaya başlıyor. Ardından yazıcı katmanın üstüne katman ekleyerek modeli oluşturuyor.

3D baskı tekniği ile saatler içerisinde konut üretmek mümkün olabiliyor. Daha az zaman ve daha küçük bir ekip ile devasa konutlar yapılabiliyor.