5 adımda evinizi satmaya hazırlamanın ipuçları

Bir ev satmak büyük bir girişimdir. Evinizi satmayı düşünüyorsanız, önce neyin içinde olduğunuzu anlayın ve bir yapılacaklar listesi hazırlayarak işe başlayın.
5 adımda evinizi satmaya hazırlamanın ipuçları

Küçük bir araştırma için zaman ayırın ve evinizi satmaya hazırlamak için yapmanız gerekenleri okuyun. Alıcılara nasıl hitap edeceğinizi biliyorsanız ve eviniz konusunda kendinize güveniyorsanız zaten çok uzun süre beklemek zorunda kalmazsınız.

1-Onarımları ve rötuşları yapın

Evinize iyi bakmanız gerekiyor. Düzeltilmesi gereken tüm küçük şeyleri yazın. Evinize satıcı gibi değil, alıcıymışsınız gibi bakın. Aklınıza takılan sizi rahatsız eden her görüntü evinize gelecek alıcıları da rahatsız edecektir.

5 adımda evinizi satmaya hazırlamanın ipuçları

Boya rötuşları yapmak, süpürgelikleri düzeltmek ve alçıpandaki tüm delikleri kapatmak için zaman ayırın. Küçük estetik sorunlar, potansiyel alıcılar için küçük olmaktan daha fazlası olabilir. Evinizi satışa çıkarmadan önce bu işleri bitirmek daha iyidir.

2- Dağınıklık ve kişiliksizleştirme

İnsanlar satın almaya karar vermeden önce mülkü görmek isteyeceklerdir. Evinizi hızlı bir şekilde satmak istiyorsanız, potansiyel alıcıların ailelerini evde yaşamalarını hayal etmeleri için , onlara her türlü imkanı tanımanız gerekmektedir.

Ev, aile fotoğrafları ve büyükannenin yorganlarıyla doluyken, bu başarılması zor bir hedeftir. Evinizin iç tasarımını basitleştirmeniz gerekiyor. Dekorasyonları eşleştirirken minimalist düşünün ve gelecekteki alıcılar için evinizi gereksiz ayrıntılardan ve eşyalardan kurtarın.

3- Dış görünüşe dikkat edin

Evin dışı da önemli. Dağınık bir dış görünüm nedeniyle potansiyel alıcıların ilk anda gitmesini istemezsiniz. İlk izlenimler her şeydir ve potansiyel alıcılarla doğru yerden başlamak istersiniz.

Evinizin yepyeni görünmesi için kapsamlı bir basınçlı yıkamaya veya kısmi tadilatlara ihtiyacı olabilir. Durum ne olursa olsun, mülkünüzün dışını gerçekten temizlemek için zaman ayırın.

4- Bahçeye biraz özen gösterin

Evinizi çevreleyen arazilerin, insanların mülkünüz hakkında edindiği ilk izlenimler üzerinde de büyük etkisi vardır. Evinizi hızlı bir şekilde satmak istiyorsanız, çevre düzenlemesine biraz zaman ayırmanız gerekir. Bahçenizin çekici görünmesini sağlarsanız, eviniz anında alıcılar için daha çekici hale gelecektir.

5 adımda evinizi satmaya hazırlamanın ipuçları

5- Satış için birini tutun ya da emlakçıyla görüşün

Evinizin satışının hızlanması ve potansiyel alıcıları getirmesi için bir emlakçı ile anlaşmayı düşünün. Açık bir toplantı veya bireysel adımlar planlamak, mülkünüzü satmanın önemli bir parçasıdır, bu nedenle profesyonellerin yardımından çekinmeyin. İyi satışlar....