50 Bin Metrekare Kapalı Olana Olacak: Ankara'ya Dev Aşı Üssü!

Turkovac aşısı ile dünyada bu aşıyı üreten 9 ülkeden biri olan Türkiye bu alanda yeni bir adım daha atmaya hazırlanıyor. Dünyanın aşı üssü Türkiye'ye kuruluyor.
50 Bin Metrekare Kapalı Olana Olacak: Ankara'ya Dev Aşı Üssü!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yapmış olduğu açıklama ile Türkiye'ye dünyanın aşı üssünü kuracaklarını duyurdu. Projenin hazırlandığı ve ihale sürecinde son aşamada olduklarını belirten Bakan Koca, Refik Saydam'ın mirasına sahip çıkacaklarını söyledi.

Koronavirüs salgını ile mücadele konusunda yapılan titiz çalışmalar sonucunda Turkovac aşısını geliştirerek dünyada pandemi aşısı üreten 9 ülkeden biri haline gelen Türkiye aşı ve bioteknoloji üssü kurarak geleceğe damga vuracak bir çalışma hazırlığına girişti.

REFİK SAYDAM'IN MİRASINA SAHİP ÇIKILACAK!

Hıfzısıhha Enstitüsü'nü kuran Refik Saydam'ın mirasına sahip çıkacaklarını belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin aşı üssü için çalışmalara başladıklarını, ihale sürecinde son aşamaya geldiklerini belirtti. 2022 yıl sonunda hizmete girmesi planlanan dev aşı üssü Ankara'nın Esenboğa ilçesinde yer alacak.

Kurulacak olan dev sağlık üssü akıllı bina teknoloisi ile donatılırken Türkiye'nin şu anda deposunda 135 bin doz Turkovac aşısı olduğu duyuruldu. Depolarda ilk ay 500 - 700 bin doz aşı üreteceklerini belirten Bakan Koca, 3. ay sonunda ise bu rakamın 3 milyon doza çıkartılacağı müjdesini verdi.

Buna ek olarak koronavirüse karşı yerli ilaç tableti için ruhsat verdiklerini belirten Bakan Koca, yerli ilaç tabletini üretmek için 3 firmanın başvuru yaptığını belirterek kendisinin hatırlatma dozu olarak Turkovac aşısı olduğunu belirterek herkesi aşı olmaya davet etti. Artan vaka sayıları sonrasında aşılamanın önemi bir kere daha gündeme gelmişti.