50 Bin Sosyal Konut İçin TOKİ'ye Kaç Kişi Başvurdu! TOKİ Başvuru Sayısı Ne Kadar Oldu?

50 bin sosyal konut başvurusu devam ederken Bakan Murat Kurum "TOKİ başvuru sayısı ne kadar oldu?" sorularına rakamlarla yanıt verdi.
50 Bin Sosyal Konut İçin TOKİ'ye Kaç Kişi Başvurdu! TOKİ Başvuru Sayısı Ne Kadar Oldu?

50 bin sosyal konut başvurusu devam ederken Bakan Murat Kurum "TOKİ başvuru sayısı ne kadar oldu?" sorularına rakamlarla yanıt verdi. Detaylar haberimizde...

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum dün itibari ile TOKİ 50 bin sosyal konut başvurusu için son rakamları açıkladı.



50 Bin Konut İçin 587 Bin Kişi Başvurdu!



50 bin konut için dün itibari ile yapılan resmi başvuru sayısı 587 bin kişiye ulaştı. Yani ev sahibi olma ihtimali matematiksel olarak iyice azaldı.



Murat Kurum yapmış olduğu açıklamasında "Milletimiz yoğun talep gösterdi. Tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. 50 bin konut için başvuru sayısı şu anda 587 bine ulaştı. Talebin çok olduğu projeler için ilk etapta hak sahipleri kurayla belirlenecek. Ancak gelen tüm taleplere göre çalışmalarımızın da yol haritası belirlenecek. İhtiyacın ve talebin olduğu illerde, ilçelerde ayrıca çalışmalar yapacağız" dedi.



Yani yoğun talep gelen bölgelerde bir yandan kurada adı çıkan kişiler için konutlar üretilmeye başlanacak bir yandan da kurada adı çıkmayan kişilerin yararlanabilmesi adına yeni projeler üretilmeye başlanacak ve yeni başvuru programları açıklanacak. Devlet vatandaşı kira öder gibi ev sahibi yapabilmek için sosyal konut projeleri üretmeye devam edecek.



Öncelik 50 Bin Sosyal Konut Projesi İçerisinde Yer Almayan İllere Verilecek



Bakan Murat Kurum 5 yılda 250 bin sosyal konut üreteceklerini söyleyerek "Başta 50 bin konutluk proje içinde yer almayan iller olmak üzere sosyal konutta başlattığımız '5 Yılda 250 Bin Konut' hedefini gerçekleştirmek üzere hazırlıklarımızın ilk etabı için önümüzdeki günlerde ihaleye çıkıyoruz.



Vatandaşlarımız 2+1 ya da 3+1 konut seçeneklerinde kira öder gibi uygun tutarlarla ev sahibi olabilecek. Başvurular için son tarih 19 Nisan. Başvurular bittikten sonraki 100 gün içerisinde 10 bin konutun ihalesi yapılacak ve sosyal konutların inşaatına hemen başlanacak" diyerek yeni 10 bin konutluk sosyal konut müjdesi verdi.



Emlak365.com