647 M2 Arazi Üzerine Kurulu Tek Katlı 3 Adet Müstakil Lojman Satışa Çıkarıldı

Milli Emlak müstakil lojman satışı yapacağını duyurdu. 647 m2 aralan üzerine kurulu tek katlı lojmanlar için 650.000 TL muhammen bedel açıklandı. Bu bedel üzerinden ihale 18 Nisan'da düzenlenecek.
647 M2 Arazi Üzerine Kurulu Tek Katlı 3 Adet Müstakil Lojman Satışa Çıkarıldı

Bitlis'in Ahlat İlçesinde yer alan 3 adet müstakil lojmanın satışının yapılacağı ilan edildi. Ahlat Milli Emlak Müdürlüğü lojman satış duyurusunda, Erkizan Mahallesinde yer alan 3 adet müstakil lojmanın aynı fiyatla satışının yapılacağını açıkladı. Tam hisseli memur konutu ve arsası olarak satılacak olan lojmanlar için tüm detaylar.

MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN SATILIK MÜSTAKİL LOJMANLAR

Kurum müstakil lojmanların Erkizan Mahallesinde 210 ada, 73, 74 ve 75 parselde yer aldığını duyurdu. Gayrimenkul vasfını memur konuru ve arsası olarak tanımlayan kurum konutun fiili durumu hakkında ise üzerinde 1 adet tek katlı lojman bulunmaktadır, bilgisini verdi.

Konutların özellikleri hakkında da bilgi veren Ahlat Milli Emlak Müdürlüğü, 3 lojmanın da 647 m2 büyüklükte olduğunu açıkladı. Konutların muhammen bedelleri 650.000 TL başvuruda bulunacak olanların geçici teminat bedeli olarak ödeyecekleri ücret ise 65.000 TL olarak duyuruldu.

Konut Satışları için Hazırlanan Tablo

647 M2 Arazi Üzerine Kurulu Tek Katlı 3 Adet Müstakil Lojman Satışa Çıkarıldı

Bu lojmanlardan birisini almak için niyetlenen bir vatandaş başvurularını "Yukarıda özellikleri ve tahmini bedelleri yazılı Hazineye ait 3 adet taşınmazın satış ihalesi hizasında belirtilen tarih ve saatte 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesine göre AÇIK TEKLİF USULÜ ile Ahlat Kaymakamlığında (Milli Emlak Şefliği) oluşturulacak Komisyonca Kaymakamlık Toplantı Salonunda yapılacaktır." açıklamasına göre yapacak.

BAŞVURULARIN TAMAMLANMASI İÇİN

Başvuruların tamamlanması için istekliler ilk olarak Ahlat Milli Emlak Müdürlüğüne gidecekler yada kuruma dijital kanallarla ulaşıp posta yoluyla ihale şartnamesini alacaklar. İhale şartnamesini alan vatandaşlar 65.000 TL geçici teminat bedelini kuruma ödeyecekler. Daha sonra şartnamede yer alan tüm alanları imzalayacak olan vatandaşlar kurumun istediği evrakları da bir araya getirecekler.

İhaleye katılacak olanlar; geçici teminat makbuzunun yatırıldığına dair belge, Yasal yerleşim yerini gösterir belge, tebligat için Türkiye'de adres göstermeleri ve nüfus cüzdanı sureti ile kuruma gidecekler ve başvurularını tamamlayacaklar.

BAŞVURU SONRASI İŞLEMLER

Başvuruların ardından istekliler 14 Nisan tarihinde ihaleye katılacaklar. İhale açık artırma şeklinde olacak ve 650.000 TL üzerinden teklifler sunulacak. Tekliflerin sunulmasının ardından ise en yüksek seviyeye çıkan rakama konutların satışı yapılacak.

Detaylı bilgiye Milli Emlak Müdürlüğü'nün güncel ihale sayfasından ulaşabilirsiniz.