75 metrekare, tek katlı, 2+1 prefabrik ev! Devlet desteği ile 114.900 TL'ye müstakil malikane!

Deprem felaketinin ardından prefabrik evlere gösterilen ilgi çok daha fazla yükseldi. Prefabrik ev fiyatları ve bu evler için verilen devlet destekleri merak ediliyor. Prefabrik evler için ne kadar destek ödemesi, yapılıyor?
75 metrekare, tek katlı, 2+1 prefabrik ev! Devlet desteği ile 114.900 TL'ye müstakil malikane!

Türkiye'de yaşanan deprem felaketinin ardından insanların evleri ile alakalı olarak yeni bir değerlendirme yapmaları için büyük bir hassasiyet oluştu. Vatandaşlar ailelerini daha güvenli yapılarda yaşatmak istiyorlar. Bunun için de tüm imkanlar zorlanıyor. Olası bir depremde büyük kayıplara uğramak istemeyenler imkanları ölçüsünde çok katlı evlerden müstakil evlere doğru geçiş yapmaya başladılar. Büyük bir bütçe imkanı olmayanlar ise gündemlerine prefabrik evleri aldılar. 

ARAZİSİ OLANA UCUZ MALİYETLE PREFABRİK EV!

Betonarme evler depreme karşı pek güvenli olmayabiliyorlar. Yüksek katlı binalar ise deprem güvenliği sağlamada oldukça zorlanıyor. tek katlı evler yeniden popüler hale gelirken prefabrik evler bunun en ucuz yolu oluyor. Ancak bunun için de uygun bir araziye sahip olmak gerekiyor. Uygun bir arazisi olanlar prefabrik ev yaptırarak ailelerine güvenli bir yaşam sunabiliyorlar. Bu arazinin kent merkezlerine yakın olması durumunda çok daha önemli bir imkan sağlanmış oluyor. Hem kentten uzaklaşılmıyor hem de düşük bir fiyatla müstakil yaşam alanı elde ediliyor. 

DEPREME KARŞI NEDEN GÜVENLİ?

Deprem karşısında prefabrik evlerde her açıdan risk en alt seviyeye düşürülebiliyor. Bu evler çok katlı olmadıkları için depremde yıkılma gerçekleşse dahi ağır bir sonuç ortaya çıkmayabiliyor. Ayrıca beton yerine çelik üzerine kaplama ile üretilen prefabrik evlerin deprem yıkılmaları çok güç bir hale geliyor. Kullanılan malzemenin kalitesi ve üstün bir mühendislik projesi ile prefabrik evlerin depremde yıkılmaları büyük ölçüde önlenebiliyor. 

DEVLET DESTEK ÖDEMESİ YAPIYOR!

Prefabrik ev yaptırılması için devlet aslında vatandaşları teşvik ediyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından bazı vatandaşlara prefabrik ev yapımı için nakit desteği sağlanıyor. Bu nakit desteğinin üst limitinin 200 Bin TL olarak belirlendiği bildirildi. Bu sosyal yardımı alarak prefabrik ev fiyatını en düşük seviyeye çekmek tüm vatandaşlara sağlanan bir imkan değil. İhtiyaç sahibi olan ve bakımsız evlerde oturmak zorunda kalan vatandaşlara yapılacak incele neticesinde prefabrik ev yaptırma yardımı veriliyor. 

75 METREKARE PREFABRİK EV FİYATI!

75 metrekare, tek katlı, 2+1 prefabrik ev! Devlet desteği ile 114.900 TL'ye müstakil malikane!

Prefabrik ev fiyatları yoğun bir şekilde araştırılıyor. Buna göre şu anda 75 metrekare büyüklüğünde 2+1 tipinde tasarlanmış bir prefabrik ev 314.900 TL'ye yaptırılabiliyor. 200 Bin TL destek desteği kullanılırsa bu evin maliyeti 114.900 TL'ye düşüyor. Bu tutar da bankalardan ihtiyaç kredisi gibi kredilerin temini ile taksitlendirilebiliyor. 

Not: Emlak365 prefabrik ev satışı yapmamaktadır. Prefabrik ev satın almak isteyenler ilgili firmalar ile iletişime geçerek bilgi edinmelidirler. Sitemizde bu işlem için aracılık hizmeti de verilmemektedir.