76.900 TL'ye müstakil ev sahibi olunuyor! Devlet destekli 81 metrekare 3+1 prefabrik ev kampanyası!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenlere devlet desteği açıklandı. Uygun bir arazisi olanlar çok düşük bir maliyet karşılığında müstakil bir ev sahibi oluyorlar.
76.900 TL'ye müstakil ev sahibi olunuyor! Devlet destekli 81 metrekare 3+1 prefabrik ev kampanyası!

Türkiye’de devlet tarafından vatandaşlara çok önemli destekler veriliyor. Bu desteklerden birisi de prefabrik ev yaptırma yardımı olarak kayıtlarda yer alıyor. Bazı vatandaşlar kendilerine sağlanan bu imkanı değerlendirerek çok düşük fiyatlarla prefabrik ev sahibi olabiliyorlar. Bu destek ödemesini her vatandaşın alma imkanı yok.

PREFABRİK EV YARDIMINI KİMLER ALABİLİR?

Prefabrik ev yardımı alabilmenin bazı koşulları bulunuyor. Öncelikle ihtiyaç sahibi olunması gerekiyor. Ardından ise vatandaşların yaşamış oldukları evlerin sağlıksız ve bakımsız olduğunun tespit edilmesi gerekiyor. Bu onay da alındıktan sonra yardım talebinde bulunan kişinin prefabrik ev yaptırmaya uygun bir arazinin tam hisseli tapusu olması şartı aranıyor. Bu koşullarda vatandaşlar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan prefabrik ev yardımı alabiliyorlar.

PREFABRİK EV DESTEĞİ NE KADAR?

Prefabrik ev desteği hakkında yapılan araştırmalardan birisi de bu desteğin tutarı oluyor. Vatandaşlara devlet prefabrik ev yaptırırken 200 Bin TL tutarında destek ödemesi yapıyor. Bu destek ödemesi ile prefabrik ev maliyetleri akıl almayacak seviyelere kadar düşebiliyor. Özellikle mütevazi evler tercih edilmesi halinde çok düşük bedellerle müstakil bir eve sahip olunabiliyor.

PREFABRİK EV YAPTIRIRKEN İZİN ALMAK ŞART MI?

Prefabrik evlerin yapımı için izin meselesi de sıklıkla araştırılıyor. Prefabrik evler uygulamada betonarme evlerden farklı görülmüyor. Prefabrik ev yaptırmayı düşünenler konu hakkında evi yaptıracakları arazinin bulunduğu yerde sorumlu belediyenin imar müdürlüğü ile iletişime geçmelidirler. Bu şekilde araziye prefabrik ev yaptırılıp yaptırılamayacağı öğrenilebilir. İmara aykırılık yoksa bu izinler kolay bir şekilde verilmektedir.

PREFABRİK EVLER DEPREME DAYANIR MI?

Prefabrik evlerin üretim aşamasında çoklu testlerden geçilmektedir. Bu testlerden birisi de deprem testidir. Kuralına göre üretim yapan firmaların prefabrik evleri depreme oldukça dayanıklıdır. Malzemenin esneme payı betonarme yapılara göre daha fazla olduğu için prefabrik evlerin depreme dayanıklılığı daha fazladır.

PREFABRİK EV FİYATLARI NE KADAR?

76.900 TL'ye müstakil ev sahibi olunuyor! Devlet destekli 81 metrekare 3+1 prefabrik ev kampanyası!

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler için örnek bir proje incelendiğinde 81 metrekare 3+1 tek katlı prefabrik ev için 276.900 TL fiyat veriliyor. Bu prefabrik ev için 200 Bin TL devlet desteği kullanıldığında toplam maliyet 76.900 TL'ye düşüyor. Vatandaşlar sadece 76.900 TL ödeme yaparak müstakil bir ev sahibi oluyorlar.