ABD'de Konut Fiyatları Endeksi Açıklandı! Nisan Ayında ABD'de Konut Fiyatları Yüzde Kaç Arttı?

Koronavirüs salgınının en çok hisseden ülkelerin başında gelen ve ekonomik tahribatı çok derinden yaşayan ABD'de konut fiyatları Nisan ayında artış gösterdi.
ABD'de Konut Fiyatları Endeksi Açıklandı! Nisan Ayında ABD'de Konut Fiyatları Yüzde Kaç Arttı?

Koronavirüs salgınının en çok hisseden ülkelerin başında gelen ve ekonomik tahribatı çok derinden yaşayan ABD'de konut fiyatları Nisan ayında artış gösterdi. S&P Case-Shiller Ulusal Konut Fiyat Endeksi rakamları açıklandı.

Dünyada koronavirüs vakalarının en yoğun olduğu ülke olan ABD'de ekonomik zayıflama üst noktalarda yaşanırken S&P Corelogic Case-Shiller tarafından Ulusal Konut Fiyat Endeksi Nisan ayı rakamları açıklandı.



ABD'DE KONUT FİYATLARI YÜZDE 4,7 YÜKSELDİ



Yapılan açıklamaya göre ABD'de Nisan ayı konut fiyatları 2019 yılının Nisan ayı fiyatlarına göre yüzde 4,7 yükseldi. 2020 Mart ayı verilerine göre ise konut fiyatları yüzde 4,6 arttı.



ABD'nin gelişmiş 20 şehrinde konut fiyatları ile alakalı olarak açıklanan rakamlar piyasa beklentileri ile örtüşerek yıllık bazda yüzde 4 yükseliş gösterdi. Aynı endeks Mart ayında yüzde 3,9 artışla gerçekleşmişti.



ABD'DE KONUT FİYATLARI EN ÇOK ARTAN KENTLER



Açıklanan rakamlara göre konut fiyatlarının en çok arttığı kentler yüzde 8,8 ile Phoenix, yüzde 7,3 ile Seattle ve yüzde 6,4 ile Minneapolis oldu.



Konut fiyatlarının en az artış gösterdiği şehirler ise yüzde 1,2 Chicago, yüzde 2,5 New York ve yüzde 2,8 ile Dallas şeklinde sıralandı.



Emlak365.com