ABD'de konut kredisi faiz oranları düştü başvurular arttı

ABD'de merakla beklenen mortgage faizleri verileri açıklandı. Ortalama faiz oranı düşüşe devam ederken konut kredisi başvurusu yapan kişilerin sayılarında ise artış yaşandı.
ABD'de konut kredisi faiz oranları düştü başvurular arttı

ABD Merkez Bankası FED tarafından merakla beklenen mortgage verileri açıklandı. Mortgage Bankalar Birliği (MBA) tarafından yayımlanan rapora göre Amerika'da 30 yıl vadeli konut kredisi ortalama faiz oranı yüzde 6,54 seviyesine geriledi. Konut kredisi faiz oranlarında yaşanan düşüşün ardından kredi başvuruları ise yüzde 16,8 oranında artış gösterdi.

9 Ağustos 2024 tarihi itibari ile sona eren haftada konut kredisi başvurularında bir önceki haftaya oranla yüzde 16,8 oranında artış yaşandı. Konut satın almaya yönelik olarak başvurular yüzde 3 oranında artış gösterirken düşen konut kredisi faiz oranlarından yararlanmak isteyen kişilerin gerçekleştirmiş oldukları yeniden finansman ya da halk arasında bilinen adıyla yapılandırma başvuruları yüzde 35 oranında artış gösterdi.

ABD'DE KONUT KREDİSİ FAİZ ORANI 0.55 SEVİYESİNE GERİLEDİ!

FED tarafından yapılan faiz indirimleri sonrasında konut kredisi faiz oranlarında da düşüş devam etti. ABD'de 30 yıl vadeli mortgage için ortalama faiz oranı, geçen hafta Mayıs 2023'ten bu yana en düşük seviye olan yüzde 6,55'ten 6,54'e gerilemiş oldu. Aylık bazda faiz oranı yüzde 0,55 seviyesini gördü.

Genel Yayın Yönetmeni