Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete'de! 16 Şehirde Bu Projeler İçin Taşınmazlar Kamulaştırılıyor!

Resmi Gazete’nin son sayısında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan Cumhurbaşkanı Kararları’na göre bazı illerde bazı taşınmazlar acele kamulaştırılacak.
Acele Kamulaştırma Kararları Resmi Gazete'de! 16 Şehirde Bu Projeler İçin Taşınmazlar Kamulaştırılıyor!

Türkiye’de bazı projelerin yapımı için vatandaşların mülkiyetlerinde olan taşınmazlara ilişkin acele kamulaştırma kararları alınmaya devam ediliyor. Resmi Gazete’nin 8 Nisan 2022 tarihli sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile acele kamulaştırma yapılacak taşınmazlar kamuoyuna ilan edildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından alınan acele kamulaştırma kararlarının ayrıntıları haberimizin devamında yer alıyor.

ENERJİ NAKİL HATLARININ YAPIMI İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI

Resmi Gazete’de yayınlanan karara göre Adana, Osmaniye, Aydın, Çankırı, Denizli, Gaziantep, Kilis, Kastamonu, Kırıkkale, Manisa, Mersin, Muğla ve Zonguldak’ta enerji nakil hatlarının yapımı için güzergahlara isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmasıyla acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu acele kamulaştırma işlemi için Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.

Yayınlanan acele kamulaştırma kararına göre Afyonkarahisar ilinde İscehisar – Emirdağ Enerji İletim Hattı projesi kapsamında güzergaha isabet eden taşınmazlarda elektrik dağıtım tesis yerlerinin mülkiyet şeklinde, hat emniyet sahalarının ise irtifak hakkı kurulmasıyla acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu kamulaştırma işlemi için Türkiye Elektrik iletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü yetkilendirildi.

KENTSEL DÖNÜŞÜM HIZLANDIRILACAK

Resmi Gazete’de yayınlanan acele kamulaştırma kararına göre Konya’nın Selçuklu ilçesi Sille Mahallesi sınırları içerisinde yer alan ve daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yenileme alanı olarak ilan edilen bölgede bulunan taşınmazların kentsel dönüşüm projesinin ivedilikle yapılabilmesi için acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu acele kamulaştırma ile alakalı olarak Selçuklu Belediye Başkanlığı yetkilendirildi.

Yayınlanan son acele kamulaştırma kararının Malatya’nın Hekimhan ilçesi ile alakalı olduğu bildirildi. İlçeye doğal gaz ulaştırılabilmesi için şehir giriş istasyonunun yapımı amacıyla Yukarıselimli Mahallesi’nde bulunan 125 ada, 60 parsel numaralı taşınmazın acele kamulaştırılmasına karar verildi. Bu kamulaştırma işlemi için ise Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu görevlendirildi.

Emlak365.com