Acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı!

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında bazı projeler için farklı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma yapılabilmesine izin veren Cumhurbaşkanı Kararları yayınlandı.
Acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete'de! Cumhurbaşkanı Erdoğan onayladı!

Resmi Gazete’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzaladığı bazı Cumhurbaşkanı Kararları yayınlandı. Bu kararlara göre değişik illerdeki bazı taşınmazlar hakkında acele kamulaştırma yapılmasına izin verildi. Acele kamulaştırma işlemlerinin bazı projelerin yapımı ve devamı için alındığı bildirildi.

ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI AÇIKLANDI!

Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde Savrun Barajı’nın yapılması için bazı taşınmazlar hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan acele kamulaştırma kararı verdi. Kararda belirtilen taşınmazların Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılacağı belirtildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yetkilendirilen Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü bu kamulaştırma işlemi için hemen harekete geçecek.

Çanakkele’nin Gelibolu ilçesinde Doğal Gaz Boru Hattı Projesinin gerçekleştirilmesi için de acele kamulaştırma kararı verildi. Buna göre kararda belirtilen haritada gösterilen güzergaha isabet eden taşınmazlar proje kapsamında inşa edilecek olan sabit tesisler, ulaşım yolları, enerji nakil hatları, katodik koruma hatları ve anot yataklarının yapımı için kamulaştırılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu kamulaştırma işlemi için Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünü yetkilendirdi.

Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde doğalgaz ulaştırılabilmesi için de bir acele kamulaştırma kararı verildi. İlçede Çayırköprü Köyü sınırları içerisinde yer alan 234 ada, 4 parsel numaralı taşınmaz tapuda Hazine adına tescil edilecek şekilde Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından acele kamulaştırılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayladığı bir diğer acele kamulaştırma kararı da Sivas ve Erzincan illeri sınırları içerisinde yer alan Bilfer Maden Demir İşletmeleri Enerji Nakil Hattı’nın yapımı için oldu. Bu proje güzergahında yer alan taşınmazlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğünü yetkilendirdi.