Acele kamulaştırma kararları ve belediyelere taşınmaz devri! Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de

Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında bazı acele kamulaştırma kararları ile Hazine’ye ait bazı taşınmazların belediyelere devrine dair kararlar yayımlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile alınan kararlar yürürlüğe girdi.
Acele kamulaştırma kararları ve belediyelere taşınmaz devri! Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından acele kamulaştırma kararları Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bazı projelerin devamı için farklı illerde vatandaşlara ait olan taşınmazların Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yetkilendirilen kurumlarca acele kamulaştırılmasına dair kararlar alındı.

ERZURUM İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARLARI!

Yayınlanan acele kamulaştırma kararına göre Erzurum’un Yakutiye ilçesinde belirtilen alanların acele kamulaştırılmasına karar verildi. Belirtilen taşınmazlar 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında acele kamulaştırılacakları bildirildi. Bu acele kamulaştırma işlemi için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı yetkilendirildi.

BURSA'DA ELEKTRİK ÜRETİM TESİSİ İÇİN ACELE KAMULAŞTIRMA KARARI

Bir diğer acele kamulaştırma kararı ise Bursa’nın Karacabey ilçesinde bulunan bazı taşınmazlar hakkında alındı. Atares 2 RES elektrik üretim tesisi için gerekli olan taşınmazların Hazine adına tapuda tescil edileceği bildirildi. Bu acele kamulaştırma işlemi için Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu yetkilendirildi.

HAZİNE ARAZİLERİ BELEDİYELERE DEVREDİLDİ!

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararları ile Hazine mülkiyetinde bulunan bazı taşınmazlar belediyelere devredildi. Bu şekilde iki ayrı karar yayınlandı. Konya’da Karatay ilçesinde Aziziye Mahallesi’nde bulunan taşınmazın yenileme alanında olmasından dolayı Hazine’ye ait kısmı Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na devredilecek. Bu devir işlemi için herhangi bir bedel tahsil edilmeyecek.

Konya’da aynı bölgede bulunan farklı taşınmaz içerisindeki Hazine hissesi için de devredilmesine dair karar alındı. Hazine’ye ait olan taşınmaz mülkiyeti Karatay Belediyesi’ne bedelsiz olarak devredilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yayınlanan tüm bu kararlar yürürlüğe girdi. Acele kamulaştırmalar için ilgili kuruluşlar harekete geçecekler. Hazine'ye ait taşınmaz paylarının belediyelere devri için ise tapu tescil işlemleri yapılacak.