Açılışı İçin Gün Sayan 1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti İçin İlk Rakam Açıklandı!

Açılışına doğru geri sayımın başladığı 1915 Çanakkale Köprüsü için merakla beklenen geçiş ücreti hakkında ilk açıklama geldi. Çanakkale köprüsü ücretli mi, kaç Euro, geçiş ücreti ne kadar?
Açılışı İçin Gün Sayan 1915 Çanakkale Köprüsü Geçiş Ücreti İçin İlk Rakam Açıklandı!

Türk mühendislerin gurur projesi olarak hayata geçirilen ve hizmete girdiği anda pek çok unvanı Türkiye'ye kazandıracak olan 1915 Çanakkale Köprüsü açılış tarihi için geri sayım başladı. Açılışı için tüm çalışmaların tamamlandığı ve tören için belirlenecek günü bekleyen dev projede en çok merak edilen konulardan biride köprünün geçiş ücretinin ne kadar olacağıydı.

324 km’lik Kınalı-Tekirdağ - Çanakkale- Savaștepe Otoyolu Projesi’nin en önemli parçalarından biri olan köprü Gebze-İzmir Otoyolu’na bağlandığında, Marmara’yı çevreleyen otoyol zincirinin halkalarını birbirine bağlama görevini üstlenecek olması nedeni ile kritik bir öneme sahip bulunuyordu. İstanbul Boğazı geçişine yeni bir alternatif olarak hayata geçirilen projede inşaat süreci tamamlandı.

ÇANAKKALE KÖPRÜSÜ PARALI MI, GEÇİŞ ÜCRETİ KAÇ TL, NE KADAR?

1915 Çanakkale Köprüsü Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’den Limak ve Yapı Merkezi ile Güney Kore merkezli DL E&C ve SK ecoplant şirketleri tarafından kurulan konsorsiyuma yaptırılan dev proje Kamu Özel Sektör İşbirliği modeli ile hayata geçirilmişti. Bu nedenle köprüden geçiş ücretli olacak. Şu ana kadar şirket tarafından kesin bir geçiş ücreti rakamı açıklanmadı.

26 Şubat tarihinde açılması planlanan köprü geçiş ücreti hakkında özel bir yazı kaleme alan Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel ise köprü geçiş ücretini 12 Euro yani 184.50 TL olarak duyurdu. Köprüden geçişi cazip hale getirmek için geçiş ücretinin düşük tutulacağı, feribot geçiş ücreti ve bekleme süresi hesaplandığında köprüden geçişin daha ucuz olacağı belirtiliyor.