Adalet Bakanı Gül Açıkladı: Türkiye'de Kaç Tane Cezaevi Var ve Cezaevlerinde Ne Kadar Mahkum Var? İşte Son 5 Senede İnşa Edilen Yeni Hapishane Sayısı

Son dönemde af tartışmaları ile yeniden gündeme gelen cezaevleri hakkında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül önemli açıklamalarda bulundu.
Adalet Bakanı Gül Açıkladı: Türkiye'de Kaç Tane Cezaevi Var ve Cezaevlerinde Ne Kadar Mahkum Var? İşte Son 5 Senede İnşa Edilen Yeni Hapishane Sayısı

Son dönemde af tartışmaları ile yeniden gündeme gelen cezaevleri hakkında Adalet Bakanı Abdülhamit Gül önemli açıklamalarda bulundu. Verilen soru önergesini yanıtlayan Bakan Gül merak edilen Türkiye'ede kaç tane ceza evi var, Türkiye'de cezaevlerinde kaç mahkum var, yeni yapılan cezaevi sayısı kaç gibi merak edilen bilgileri de paylaşmış oldu. Detaylar haberimizde...

Korana virüs salgını döneminde hastalık riski ile hapishanelerin kapasitelerinin tam dolu olması nedeni ile cezaevi tartışmaları yaşanmıştı.



Süreçte Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer cezaevi sayısı ve kapasitesi hakkında merak edilenler için Adalet Bakanlığı'na bir soru önergesi verdi.



SON 5 SENE İÇERİSİNDE HÜKÜMET 94 ADET YENİ CEZAEVİ İNŞA ETTİ!



Verilen soru önergesini yanıtlayan Bakan Gül Türkiye'de son 5 sene içerisinde modern cezaevleri inşa edildiğini belirterek bu sayının toplan 94 adet olduğunu açıkladı.



TÜRKİYE'DE TOPLAM KAÇ CEZAEVİ VAR?



Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yapmış olduğu açıklamasında yeni inşa edilen toplam 94 cezaevi ile beraber ülke genelinde 355 cezaevi olduğunu söyledi.



TÜRKİYE'DE TOPLAM TUTUKLU VE HÜKÜMLÜ SAYISI KAÇ, CEZAEVİNDE KAÇ MAHKUM VAR?



Soru önergesine vermiş olduğu yanıtta Adalet Bakanı Abdülhamit Gül merak edilen sayısı "Bakanlığımız kayıtlarının incelenmesinden; 17/06/2019 tarihi itibarıyla Ülke genelinde ceza infaz kuramlarında barındırılan 232.342 hükümlü ve 48.752 tutuklu bulunmaktadır” sözler ile duyurdu.



Korana virüs salgını döneminde cezaevlerinin çok kalabalık olması eleştiri konusu olmuş, bazı cezaevlerinde mahkumlar arasında hastalığın görülmesi üzerine üzerinde çalışmaların sürdüğü af yasası hızlandırılmış ve ceza infaz yasası uygulamaya alınarak belirli suçlara af çıkarılmıştı.



Emlak365.com