Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı kapsamında mecliste yaptığı konuşmasında Afet Yeniden İmar Fonu kurulacağını açıkladı.
Afet Yeniden İmar Fonu kuruluyor!

Türkiye Kahramanmaraş depremi ile büyük bir yıkıma uğrarken yıkılan bölgelerin yeniden inşası için çalışmalar başlamıştı. Deprem, orman yangınları ve seller gibi çok sayıda doğal afetle mücadele eden Türkiye için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile Afet Yeniden İmar Fonu kurulacağını ilan etmişti. 

AK Parti grup toplantısı için meclis kürsüsüne çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan depremden etkilenen şehirlerin büyük bir hızla yeniden inşa edilmesi adına Afet Yeniden İmar Fonu kurulacağını söylemişti. Konunun detaylarını AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş tarafından yapıldı. 

AFET YENİDEN İMAR FONU NE ZAMAN KURULACAK?

Elitaş yapmış olduğu açıklamasında imar fonu için yasa hazırlığına başladıklarını ve 11 maddelik bir kanun teklifi hazırlayacaklarını belirterek "Artık kentsel dönüşümün bundan sonra daha hızlı bir şekilde yapılması gerçeği ile karşı karşıyayız. Kurulacak bu fon yapılan çalışmalara katkı sağlayacak. Fon için bütçeden kaynak ayrılacak ve bağışlardan oluşacak" diyerek fonun detaylarını açıkladı. 

Kanun teklifinin amacını da açıklayan Elitaş "Bu kanun teklifinin amacı; doğal afetlerden dolayı zarar gören ve doğal afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, alt yapı ve üst yapı çalışmaları için gerekli kaynağın sağlanması. Bunun için, 'Afet Yeniden İmar Fonu' kurulacak. Bu fonun yapısı, işleyişi, kaynakları neler olacak maddelerde değerlendirilecek" diyerek kanun teklifi ile detayları belirleyeceklerini söyledi.