Ağrı İl Özel İdaresi Alışveriş Merkezi Yapmak İçin Arsa Satışına Çıktı! Ağrı'ya Yeni AVM Geliyor

Ağrı'da Alışveriş Merkezi yapımı için yeni arsa satışı duyurusu yapıldı. Doğubeyazıt AVM nerede, Ağrı'da alışveriş merkezi var mı, kaç tane var?
Ağrı İl Özel İdaresi Alışveriş Merkezi Yapmak İçin Arsa Satışına Çıktı! Ağrı'ya Yeni AVM Geliyor

Pandemi döneminde yaşanan dalgalanma nedeni ile zorlu günler geçiren alışveriş merkezleri yasakların kalkmasının ardından yeniden eski günlerine dönmeye başlamıştı. Alışveriş merkezi sayısı her geçen gün artmaya devam ederken Ağrı'da yeni bir alışveriş merkezi yapılması için kollar sıvandı.

Ağrı İl Özel İdaresi tarafından 27 Haziran 2022 tarihli Resmi Gazete ile yayımlanan ihale ilanı ile Ağrı İl Özel İdaresi üzerine AVM yapılması şartı ile arsa satış ihalesi düzenleyeceğini açıkladı. Söz konusu ihale 7 Temmuz 2022 tarihinde saat 10:00'da Ağrı İl Özel İdaresi Başkanlığı'nda düzenlenecek.

YENİ ALIŞVERİŞ MERKEZİ NEREYE YAPILACAK?

Yayımlanan ihale duyurusunda "Mülkiyeti Ağrı İl Özel İdaresine (İDARE olarak anılacaktır.) ait olan Ağrı İli, Merkez İlçesi, Suçatağı mevkii 962 nolu parsel (52.800 m²) üzerine en az 27.000 m² işyeri olarak kiralanabilir alana sahip Alışveriş Merkezi ( AVM ) yapmak üzere arsa satışı yapılacaktır" denilerek arsanın satışının yapılacağı ihale resmen ilan edildi

Alışveriş merkezinin yanı sıra yeterli alan kalması durumunda ihaleyi kazanan firmanın aynı alana imar planlarına uygun konut ya da otel, sağlık tesisi gibi alanlar inşa etmesine de izin verilecek. Yani son dönemde büyük şehirlerde yapılan karma konut projesi ile AVM ve konut, işyeri, ofis inşa edilmesine de izin verilecek.

Ağrı İl Özel İdaresi Alışveriş Merkezi Yapmak İçin Arsa Satışına Çıktı! Ağrı'ya Yeni AVM Geliyor

AĞRI'DA ALIŞVERİŞ MERKEZİ VAR MI, KAÇ TANE AVM VAR?

Ağrı'nın ilk alışveriş merkezi Doğubayazıt AVM olarak kurulurken yapılacak olan ihale ile Ağrı Merkez'de ikinci bir alışveriş merkezi inşa edilmiş olacak.